Filmjaar 2019: wat kun je verwachten?

5. Animatie

Ook op animatiegebied is er dit jaar weer genoeg te beleven. We hebben natuurlijk The Lion King en Toy Story 4 al gehad, maar er komt nog veel meer aan.

Zo komt volgende week How To Train Your Dragon 3: The Hidden World al uit. Deze animatie uit de koker van DreamWorks is erg geliefd en de eerdere delen werden door zowel publiek als critici goed ontvangen. Hetzelfde geldt voor The Lego Movie 2: The Second Part. Wat bracht de eerste film de kijkers toch veel plezier. De trailer doet een serieuzer verhaal vermoeden, maar in de wereld van Lego zegt men niet voor niets 'Everything is awesome'. Deze film gaat in februari al draaien.

frozen kalender
De gelekte kalender van Frozen 2 uit Rusland

Langverwacht is daar ook eindelijk Frozen 2. De eerste film van Anna en Elsa leidde tot een ware hype en veranderde de manier waarop Disney werkt voor altijd. In bijna ieder Disneypark wereldwijd wordt op dit moment hard gewerkt aan een themagebied rondom Arendelle (ook in Parijs) en de hype zal dit jaar alleen maar opnieuw opleven. Er is eigenlijk nog niks bekend over deze film, behalve dat de vertrouwde stemmencast weer terugkeert. Een Russische kalender heeft ons mogelijk een eerste blik gegeven op de nieuwe look van Anna en Elsa.

Pikachu
Pika pika?

En dan hebben we Pokémon: Detective Pikachu. Niet echt een animatiefilm, maar de sterren van de film zullen toch echt de schattige beestjes worden. Ik verwacht, gezien de populariteit van de beestjes, een gigantische hit. Het feit dat Ryan Reynolds zijn stem leent aan Pikachu zal hier zeker bij helpen. Ik verwacht ook dat de film afgebrand zal worden door de critici. Maar daar zal niemand zich wat van aantrekken, en gelijk hebben ze. De film komt in mei uit.

Aan het eind van dit jaar komt nog een videogame-held de bioscopen binnen rennen in de vorm van Sonic the Hedgehog. De snelle jongen mixt zich net als de Pokémon in de echte wereld en zal het samen met James Marsden op moeten nemen tegen Jim Carrey in de vorm van Dr. Robotnik. In november zullen we erachter komen wat dit geworden is maar Oscars zal deze film niet gaan verdienen.