FOK!-reportage: 'Welcome home Air Task Force Middle East'

Het werk voor de Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen in het Midden-Oosten zit erop. De toestellen vlogen het afgelopen jaar meer dan 3.000 missies boven Irak en Oost-Syrië. Daarbij werden ongeveer 2.100 keer wapens ingezet tegen terreurorganisatie ISIS.

Het is voorlopig de laatste grote missie voor de Nederlandse jachtvliegtuigen. De F-16’s staan vanaf volgend jaar stand-by voor de snelle-interventiemacht van de NAVO en worden afwisselend met Belgische F-16’s ingezet voor de beveiliging van het luchtruim van België, Nederland en Luxemburg.

(tekst loopt door onder de foto)

FOK!-reportage: 'Welcome home Air Task Force Middle East' (Foto: FOK!)
FOK!-reportage: 'Welcome home Air Task Force Middle East' (Foto: FOK!)

Inzet en samenwerking
De mannen en vrouwen van de 11 detachementen ATF ME hebben in totaal meer dan 3.000 missies gevlogen en ruim 2.100 keer wapens ingezet. Met deze resultaten heeft Nederland een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationale coalitie, het militair verslaan van ISIS en het creëren van een stabielere en veiligere situatie voor de burgers van Irak en Syrië.

Welcome home
Gisteren landden 4 van de 6 F-16’s van ATF ME op vliegbasis Volkel. De Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt en de Directeur Operaties van het Commando Luchtstrijdkrachten commodore André Steur verwelkomden de vliegers en toestellen bij de start- en landingsbaan. De andere 2 F-16’s vlogen door naar thuisbasis Leeuwarden. FOK! was er bij en maakte een reportage.