Vijf gametips voor de maand november

3. Fallout 76

Met Fallout 76 sleept Bethesda na The Elder Scrolls Online ook het Fallout-merk naar de schijnbaar onvermijdelijke multiplayerwereld. Veel gamers zijn niet bepaald te spreken over deze keuze en zouden het liefst gewoon een nieuwe singleplayer-Fallout op hun dooie gemakje zelf willen verkennen, zonder een constant loerend gevaar in de vorm van andere spelers die hen het leven zuur kunnen maken.

De premisse van Fallout 76 is als volgt: de speler is een bewoner Vault 76, een 'prestigeuze' atoomkelder in West Virginia waar alleen Amerika's slimste geesten en knapste koppen mogen verblijven. Op een zekere dag genaamd 'reclamation day' verlaat de speler de schuilkelder in het kader van een vooropgezet plan door overlevenden om de planeet zogezegd te herkoloniseren. Spelers kunnen vervolgens op eigen houtje of samen met maximaal drie andere overlevenden de uitgestrekte spelwereld verkennen.

De kaart van West Virginia in Fallout 76 is grofweg vier keer zo groot als die van de Commonwealth in Fallout 4, die al best omvangrijk was. Net als eerdere delen zijn echte bezienswaardigheden nagemaakt in de game, zoals de West Virginia State Capitol, The Greenbrier, Camden Park en Woodburn Circle. Alle locaties zitten vol met gemuteerd gespuis en aan jou de taak om de platgebombardeerde dorpjes te plunderen. Fallout 76 komt op 14 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.