GameForce 2018 [Fotoverslag]

Dit weekend was GameForce, de grootste gamebeurs van België en daar gingen we voor het eerst eens even kijken. GameForce pakt veel zaken net even anders aan en komt daarom erg verfrissend over. Ben je nog nooit geweest, dan is het een aanrader om volgens jaar te komen kijken. Ben je reeds geweest, dan kom je sowieso weer terug.

GameForce 2018

Wat je meteen opvalt is de ruimte. GameForce is een stuk ruimer opgezet dan andere initiatieven. Er zijn overal brede wandelpaden en je kan zo veel verder kijken. Het is dus niet benauwend of verstikkend. Buiten was het stralend weer en binnen was het lekker koel.

GameForce 2018 

GameForce 2018

Bij de meeste beurzen is de ruimte opgedeeld in aparte zones. Een plek met virtual reality, een plek voor merchandise, een plek voor pc’s en ga zo maar door. Op GameForce is alles door elkaar. Je komt dus overal wel iets leuks tegen. Er zijn overal merchandise-standjes te vinden, maar op één plek net even wat meer.

GameForce 2018

GameForce 2018
Stripboeken

In het theater zijn onder andere presentaties. Ontwikkelaars leggen bijvoorbeeld uit hoe ze de juiste acteurs uitzoeken en hoe bewegingen worden vastgelegd.

GameForce 2018

Er is aandacht voor goede doelen.

GameForce 2018

Virtual reality is ook verspreid over de ruimte en je kan overal wel even iets proberen.

GameForce 2018

Alle grote ontwikkelaars en uitgevers waren aanwezig. Nintendo pakte behoorlijk groot uit met meerdere stands en een Splatoon 2-toernooi dat live werd gestreamd.

GameForce 2018

GameForce 2018

Sony PlayStation liet een aantal bijzondere PSVR-games zien.

GameForce 2018

Je kon ook zelf AAA-games spelen, die reeds uit waren zoals Spider-Man, games die bijna uitkomen, zoals Soulcalibur VI, en games die nog even op zich laten wachten, zoals Kingdom Hearts III.

GameForce 2018
Deadpool checkt Spider-Man

GameForce 2018

Natuurlijk was er Fortnite. Overal liepen er fans rond met Gamemania-tasjes waar hun gratis posters inzaten.

GameForce 2018