Vijf gametips voor de maand oktober

2. Assassin's Creed Odyssey

In 2016 was er geen nieuwe Assassin's Creed. Dat gaf de makers tijd om in 2017 terug te komen met Origins. Dat was een succes. Nu hoeven we geen twee jaar te wachten, maar komt Ubisoft deze maand al met Assassin's Creed Odyssey.

In Assassin’s Creed Odyssey gaan we naar het oude Griekenland ten tijde van de oorlog tussen Sparta en Athene. Alexios en zijn zus Cassandra zijn ooit van elkaar gescheiden. In dit avontuur gaan wij als speler als Alexios of Cassandra op zoek naar de familie. Naast de keuze als wie van de twee je wil spelen is er dit keer meer te kiezen. Welke antwoorden geef je in dialogen? Ga je die ene wachter omkopen of omleggen om de gevangene te bevrijden? Andere keuzes hebben iets meer gevolgen. Als speler kun je kiezen om in Guided of Exploration mode te spelen. Bij het een krijg je de kenmerkende 'daar moet je zijn', terwijl je in Exploration juist echt zelf op zoek moet gaan naar je volgende doel door middel van hints. Assassin’s Creed Odyssey is de grootste game uit de serie met een hoeveelheid content waar je u tegen gaat zeggen.

Assassin’s Creed Odyssey komt op 5 oktober uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Er komt geen nieuwe Assassin's Creed volgend jaar, daarom wordt deze game tot ver in 2019 voorzien van nieuwe content. Naast DLC met Atlantis komen ook de remastered versies van Assassin's Creed III en Assassin's Creed Liberation mee in de seizoenspas, al zijn deze games ter zijner tijd ook los te koop.