Asterion tekent soO

Het Nederlandse esportsteam Asterion heeft zojuist de Koreaanse sterspeler Eo “soO” Yoon Su getekend. Een hele verrassende zet van beide partijen en dat smeekt om toelichting. Gelukkig was managing director Amon Havers bereid tekst en uitleg te geven.

soO draait al jaren mee in de absolute top van StarCraft II en hij haalt doorgaans in ieder toernooi de eindstrijd. Bij het laatste wereldkampioenschap en ook op de HomeStory Cup werd hij tweede. Met zijn Koreaanse maatjes versloeg hij Nederland dit jaar in de finale van de NationWars. Havers zegt: Sinds wij Kevin “Harstem” de Koning getekend hebben bij Asterion, hebben wij de positiviteit van de StarCraft II -community leren kennen. Dit is een community die zich, na een terugloop, op een goede manier heeft weten te hervinden. Wij zijn daarom enorm enthousiast om te groeien in StarCraft II en esport en daarom hebben we ervoor gekozen één van de topspelers van de wereld te tekenen. Dit zal ons helpen met het versterken van de Nederlandse regio, als wel het versterken van ons team. Met soO in ons team hebben we ook betere trainingsmogelijkheden voor onze speler Harstem.

Hajinsun, Amon Havers en soO

Waarom hebben jullie gekozen voor soO?
Hij is de meest consistente StarCraft II-speler in de wereld qua resultaten.

Wordt hij niet vaak tweede?
Hij wordt vaker tweede dan dat anderen de top 4 halen.

Hebben jullie elkaar tijdens de HomeStory Cup voor t eerst gesproken?
We hebben eerst gepraat via Skype. Later hebben we elkaar ontmoet tijdens de HomeStory Cup.

Is het dus ook de bedoeling dat soO naar Nederland verhuist?
Jazeker! Op de lange termijn wel. Hij is ook van plan Nederlands en Engels te leren. Hij komt dus binnenkort uit voor Nederland. soO is al twee jaar op zoek naar een team dat hij kan vertrouwen. Hij vond het fijn en gezellig met Asterion en voelt zich bij ons op zijn gemak.

Komt hij hier niet gewoon naartoe om te blowen?
Nee, soO houdt absoluut niet van drugs.


Harstem en soO kennen elkaar al?
Ja, ze hebben elkaar eerder al ontmoet. Door de jaren heen zijn ze elkaar al vaker tegen gekomen, onder andere tijdens de Intel Extreme Masters en de HomeStory Cup.

Gaan ze samen streamen?
Misschien. We zijn inderdaad van plan content met hen samen te maken.

Komen er nog meer StarCraft II aankopen van Asterion?
[lacht] We zijn nog niet klaar met onze reis.