Vijf gametips voor de maand september

3. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Dragon Quest XI kun je het beste zien als de ultieme klassieke JRPG. Het verhaal en de setting zijn niet uniek, het gevechtsysteem is typisch turn-based en de speelduur is erg lang. Echter, het verschil tussen Dragon Quest en andere JRPG's zit in de uitvoering. Geen enkele andere JRPG-serie is zo goed verzorgd en gepolijst. Dragon Quest heeft niet alleen de formule uitgevonden, het heeft die formule ook steeds verder geperfectioneerd.

In Dragon Quest XI is daarbovenop de eerste mainline HD Dragon Quest-game. De game is erg kleurrijk en de prachtige locaties zorgen ervoor dat je de grote wereld zeker wilt verkennen. Opvallend is dat de Engelse versie de beste versie is van de game. In tegenstelling tot de Japanse versie bevat de Engelse versie voice-acting. Verder zijn er ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd om de game moeilijker te maken en is er een permanente dash-knop.

JRPG-liefhebbers kunnen Dragon Quest XI eigenlijk niet laten liggen. De game is op 4 september uitgekomen voor PS4 en pc.