Vijf gametips voor de maand juli

3. Captain Toad: Treasure Tracker

Onze favoriete kapitein, Toad, keert terug op Switch. De vrolijke paddestoel in avonturierspakje kan niet springen, maar is wel in staat om te rennen, klimmen en dingen te gooien. Met deze en meer vaardigheden moet je in diverse kubusvormige levels vijanden ontwijken, puzzels oplossen, collectibles verzamelen en natuurlijk sterren vinden.

Captain Toad verscheen voor het eerst in Super Mario 3D World en werd zo positief ontvangen dat hij zijn eigen game kreeg. Ook Toadette maakt haar opwachting en samen ren je door de game heen. De game ademt de typische Mario-sfeer en de thema's zijn zoals we die mogen verwachten. Gras, bos, water, lava, spookhuis en noem ze maar op. Nieuw zijn een aantal werelden die gebaseerd zijn op Super Mario Odyssey, die ons brengen naar onder andere New Donk City.

Captain Toad is geen uitdagende game, geen lastige game of ingewikkelde game. Het is wel een lollige game, een vrolijke game en goed uitgewerkte game. Een puzzelgame voor iedereen die iets voor tussendoor te doen wil hebben en Toad gewoon leuk vindt. De game krijgt een tweede kans op Switch en komt dit keer ook naar Nintendo 3DS, om de game een zo breed mogelijk draagvlak te bieden.

Captain Toad: Treasure Tracker wordt 13 juli gelanceerd voor Nintendo Switch en 3DS.