Vijf gametips voor de maand juni

6. Sushi Striker: The Way of Sushido

Sushi Striker lijkt op het eerste gezicht een simpele puzzelgame, maar eigenlijk biedt de game een diepgaand conflict tussen twee legers die beide strijden om het meest belangrijke en invloedrijke stuk eten uit de wereld: Sushi. Na de Sushi Struggles kreeg het Empire alle Sushi onder controle, maar nu is er de Sushi Liberation Front om terug te vechten en samen met Sushi Sprites alle Sushi weer eerlijk te delen.

Ok, zonder grappen, het verhaal klinkt redelijk over-the-top, maar dat is dan ook de bedoeling. In essentie is Sushi Striker een snelle puzzelgame, waarin je Sushi opeet en de lege borden naar de tegenstander gooit. Om hiermee te helpen zijn er Sushi Sprites die speciale vaardigheden bieden. Denk aan een hogere defense of een vaardigheid die alle Sushi verandert in snoepjes om levens mee te herstellen. In totaal zijn er honderd van deze Sushi Sprites te vinden.

Sushi Sprites zijn eigenlijk net Pokémon. Je verzamelt ze, traint ze waardoor ze sterker worden en sommigen kunnen zelfs evolueren in een sterkere vorm. Je stelt een team van drie Sushi Sprites samen en kunt er daarnaast nog twee trainen. Rouleren van de Sushi Sprites om ze allemaal sterk te houden en hun unieke vaardigheden te benutten is dus essentieel.

De gameplay zelf is snel en kleurrijk, waarbij je snel moet denken om een zo hoog mogelijke combo te maken. Neem dit samen met het bizarre verhaal en anime artstijl en je hebt een puzzelgame van Nintendo. Sushi Striker lanceert al op 8 juni voor Nintendo 3DS en Nintendo Switch.