Vijf gametips voor de maand mei

5. State of Decay 2

Het originele State of Decay was in 2013 al een enigszins verrassend succes, en bleek uiteindelijk één van de grootste titels van het Xbox Live Arcade-platform te worden. De game werd geprezen om zijn combinatie van roleplaying, survival en zelfs een vorm van permadeath, een combinatie die we toen, en nog steeds, weinig zien. Het vervolg wil het vooral grootser gaan aanpakken.

State of Decay 2 is in tegenstelling tot zijn voorganger volledig in co-op tot vier spelers te spelen. Bovendien belooft ontwikkelaar Undead Labs dat de game een meer open world-karakter zal krijgen doordat de wereld niet meer in meerdere segmenten is opgedeeld. Hoewel State of Decay nooit een horrorgame was, kon de game door grote gevolgen van je acties wel degelijk angstaanjagend zijn. Het is te hopen dat het vervolg dit gevoel behoudt, ondanks de toevoeging van co-op. Een grotere map helpt hier natuurlijk wel bij, gezien de grotere risico's die de speler kan nemen door verder van je veilige thuishaven te dwalen. Gezien de goede basebuilding, sociale en roleplayingsystemen in het origineel is er echter weinig reden tot zorg voor dit vervolg.

State of Decay 2 komt 22 mei voor een budgetprijsje van €30 naar Xbox One en pc. Ook een Ultimate Edition is beschikbaar voor rond de €50, met hierin twee uitbreidingspakketten en bovendien een exemplaar van het originele State of Decay voor Xbox One. Leden van het Xbox Game Pass-abonnement hebben direct volledige toegang tot de game bij release. Daarnaast ondersteunt State of Decay 2 Xbox Play Anywhere, waardoor je gemakkelijk met één aankoop tussen pc en Xbox kan wisselen, en bovendien wordt cross-play tussen de twee platformen ook ondersteund.