Vijf gametips voor de maand mei

4. Pillars of Eternity II: Deadfire

De eerste Pillars of Eternity was al een groot succes, dus een vervolg hierop kon dan ook niet uitblijven. Deadfire draait vooral om Eothas, de god van licht en wedergeboorte die altijd dood werd gewaand. Eothas ontwaakt onder Cad Nua (je kasteel uit het eerste deel), ruïneert daarbij het hele gebouw en laat jou halfdood achter. Vervolgens reis je af naar de Deadfire-archipel om Eothas te achtervolgen.

Spelers die de eerste Pillars of Eternity gespeeld hebben, zullen extra redenen hebben om Deadfire te spelen, omdat je character en de keuzes die je gemaakt hebt in het eerste deel overgezet kunnen worden naar Deadfire. Spelers die dat doen hebben daardoor ook eerder toegang tot de nieuwe subclasses: elk van de 11 classes uit Pillars of Eternity heeft er drie, waarmee je je character nog meer diepgang kan geven.

Daarnaast is basisbouwen ook weer terug, maar in plaats van Caed Nua heb je een schip waarmee je onbewoonde eilanden gaat verkennen. Daarnaast staat je helemaal vrij hoe jij je leven als kapitein van je nieuwe schip invult: je kunt nieuwe schepen kopen maar ook stelen van anderen, en zo een leven gaan leiden als piraat. Verder lijkt erop dat al het goede van het eerste deel van Pillars of Eternity terug keert: een ijzersterk verhaal waar Obsidian Entertainment zo goed in is, interessante companions en genoeg keuzes om te maken tijdens het spelen. Combineer dat met de zonnige setting van de Deadfire-archipelago en je hebt een game die voor veel RPG-liefhebbers hoog op het lijstje staat als de game op 8 mei uitkomt.