Hearthstone: The Witchwood - FOK!Games' Most Wanted

2. Noppie2000

Hagatha the Witch

Hero Kaarten zijn geweldig. The Frozen Throne introduceerde ze als breder concept, nadat Jaraxxus al één van de fan-favorieten was. In The Witchwood komt slechts één Hero Kaart voor: Hagatha the Witch voor Shaman. Wanneer je haar speelt, doe je drie damage aan alle minions op het veld (een mogelijke board clear, altijd goed) en verandert je hero power in een passive. Hiermee ontvang je een willekeurige Shaman spell in je hand wanneer je een minion speelt.

Hagatha the Witch Hearthstone

Ik ben de eerste die toegeeft dat de helft van de Shaman-spells waardeloos zijn. Ontvang je een Totemic Might of een Cryostasis, dan is het huilen met de pet op. Toch zijn er twee redenen waarom Hagatha enorm goed is. De eerste is natuurlijk dat je ook gewoon goede spells kunt krijgen. Een Bloodlust, Earth Shock of Maelstrom Portal kan zomaar een game doen kantelen in jouw voordeel. Het tweede is dat je niets verliest, ook al krijg je een slechte spell. De spell zit niet in je deck, je bent niet verplicht hem te spelen. Het is een extra, een bonus.

Ik denk persoonlijk dat Hagatha veel play gaat zien in Shaman, zeker nu sommige Evolve mechanics verdwijnen. Midrange of Control Shaman zou zomaar iets kunnen gaan worden, zeker met de andere support in de set.

Lord Godfrey

Eén van de mechanics die Blizzard introduceert in The Witchwood zijn Odd en Even decks, ondersteund door Baku the Mooneater en Genn Greymane. Er zijn een aantal kaarten geïntroduceerd die duidelijk samenwerken met deze decks, maar er is ook subtielere ondersteuning. Neem Lord Godfrey, één van de Warlock legendaries. Menig speler vond het overbodig dat Warlock weer een board clear kreeg, die hebben er immers al zoveel. Het essentiële punt in deze kaart is dat het de enige Warlock AoE is die een oneven hoeveelheid mana kost.

Lord Godfrey Hearthstone

Je hebt Hellfire, Defile, Twisting Nether, Cataclysm, maar die kosten allemaal een even hoeveelheid mana. Lord Godfrey vult een leegte die nodig is om actief aan de slag te kunnen gaan met Baku the Mooneater. Of Odd Warlock een echt goed deck wordt is de vraag waar ik later deze week achter ga komen, maar het laat zien dat Blizzard goed heeft nagedacht over ondersteuning waar het nodig was voor dit soort decks. Ook in normale decks is Lord Godfrey ongetwijfeld sterk, maar voelt daar meer overbodig. In Cubelock speel je doorgaans enkel kleine AoE (Hellfire, Defile) en in Controllock speel je juist Twisting Nether en meer singletarget removal.

Countess Ashmore

The Curator was één van de tofste kaarten uit Karazhan. Sowieso hou ik van kaarten waar je omheen moet bouwen, waar je deck op moet toegespitst worden. Ineens speelde mensen suboptimale murlocs in hun deck, puur om het sterke effect van The Curator af te laten gaan. Countess Ashmore is niet anders. Een 7 mana 6/6 die je in het beste geval drie kaarten laat trekken uit je deck. Zelfs als je er slechts twee trekt is de kaart het nog waard. Het grote voordeel van Countess Ashmore boven The Curator is het feit dat Countess Ashmore niet enkel minions kan trekken uit je deck.

Coutess Ashmore Hearthstone

Neem Countess Ashmore in een Tempo Warrior. Warrior heeft veel Rush kaarten, dus dat zit sowieso wel goed. Het nieuwe wapen van Warrior, Woodcutter's Axe, heeft een Deathrattle die Rush-minions bufft. Countess Ashmore kan deze uit je deck halen, ook al is het geen minion. Lifesteal is misschien iets minder logisch in Warrior, je zou kunnen gaan voor Viscious Scalehide, maar dat is niet eens per se nodig. Zo heeft elke klasse wel een aantal kaarten waar ze goed mee kan werken en effectieve card draw is nooit een gemis.

Toki, Time-Tinker

Is Toki, Time-Tinker sterk? Waarschijnlijk niet. Met de stats valt nog te leven, maar ze doet niets dat meteen een impact achterlaat in de game en haar effect is erg wisselvallig. Maar het effect is zo tof. Ze tovert een willekeurige legendary in je hand, maar dan een legendary die exclusief is voor Wild. Het betekent de terugkeer van Loatheb, Dr. Boom, Aviana en noem ze maar op. Sterke legendaries die een game in jouw voordeel kunnen beslissen. Aan de andere kant kun je ook vastzitten aan Gormok the Impaler, Hemet Nesingwary en Nat, the Darkfisher.

Toki, Time-Tinker Hearthstone

Door deze grote ups en downs in haar effect zal ze weinig serieuze play zien is haar power-level niet erg hoog, maar het is zo tof om in Standard weer eens wat oudere kaarten voorbij te zien komen. En wie weet, in een Control Mage met meerdere tools om te overleven is ze wellicht zo slecht nog niet.