De FOK! Album Top 100 2017

13. December 2017

97

Morbid Angel - Kingdoms Disdained
Morbid Angel - Kingdoms Disdained

Morbid Angel
Kingdoms Disdained
Silver Lining Music, UDR Music

Verschenen op 1 december

Na het nogal teleurstellende album Illud Divinum Insanus hadden velen het idee dat de band Morbid Angel zijn beste tijd wel had gehad. Het was dan ook best wel een aangename verrassing toen op de eerste dag van december het negende studioalbum van Morbid Angel in de platenwinkels verscheen. Kingdoms Disdained is het vierde album met brulboei Steve Tucker die in 2015 voor de tweede keer de fakkel overnam van frontman David Vincent. Van de oorspronkelijke bezetting van Morbid Angel is alleen gitarist Trey Azagthoth nog overgebleven, die samen met Tucker, gitarist Dan Vadim Von en drummer Scott Fuller wederom een degelijke ouderwetse death metal plaat wist af te leveren, maar dat ook niet zo vreemd als je weet dat niemand minder dan Erik Rutan, die eerder dit jaar ook het album Red Before Black van Cannibal Corpse produceerde, ook bij deze plaat achter de schuiven zat. Een ijzersterke comeback die nog veel moois beloofd voor de toekomst.

98

The Atomic Bitchwax - Force Field
The Atomic Bitchwax - Force Field

The Atomic Bitchwax
Force Field
Tee Pee Records

Verschenen op 8 december

Begin december konden de liefhebbers van de betere stonerrock hun hart ophalen met het album Force Field van het Amerikaanse stonertrio The Atomic Bitchwax. Het is alweer het zevende album van de band uit Neptune, New Jersey die in 1993 werd opgericht door bassist en zanger Chris Kosnik. Force Field laat zich beluisteren als een dik 34 minuten durende autorit in een vette Amerikaanse oldtimer door de woestijn van Nevada met een vette topshelf joint op je lip en het gaspedaal op de bodemplaat. Zeker niet geschikt voor tere bakfietsvrouwtjes en andere gevoelige zieltjes.

99

Linkin Park - One More Light Live
Linkin Park - One More Light Live

Linkin Park
One More Light Live
Warner Bros., Machine Shop

Verschenen op 8 december

2017 zal voor velen het jaar blijven waarin we op 20 juli afscheid moesten nemen van Linkin Park-zanger Chester Bennington. Een maand eerder had de band nog in Europa getourd waarbij op 20 juni de Ziggo Dome in Amsterdam werd aangedaan. Als eerbetoon aan hun overleden zanger verscheen op 8 december het album One More Light Live met opnames van de optredens in Hongarije, Birmingham (hun allerlaatste optreden), Polen, Londen, Berlijn en Amsterdam. Naast alle tracks van het album One More Light speelde Linkin Parks ook het nodige werk van hun voorgaande albums. Een indrukwekkend document van een band die we nimmer meer in deze samenstelling zullen kunnen zien.

100

N*E*R*D - No_One Ever Really Dies
N*E*R*D - No_One Ever Really Dies

N*E*R*D
No_One Ever Really Dies
i Am Other, Columbia

Verschenen op 15 december

Een plaat waar we dit ook best wel happy van werden was het album No_One Ever Really Dies van de groep N*E*R*D. Het was ook alweer zeven jaar geleden dat we wat vernamen van het gezelschap, bestaande uit Pharrell Williams, Chad Hugo en Shay Haley. No_One Ever Really Dies is het vijfde album van N*E*R*D, die op deze plaat wordt bijgestaan door onder meer Rihanna, M.I.A., Kendrick Lamar, Ed Sheeran en André 3000 (Outkast). Laat je daardoor trouwens niet afschrikken, No_One Ever Really Dies is een zeer gevarieerd album dat ook zeker geschikt is voor mensen die minder hebben met het genre hip hop.