Film in 2018: de wishlist van de FOK!-filmcrew

5. daan1601

In 2018 staat een datum en soms al het hele weekend geblockt bij sommige mensen. Dat is namelijk het jaar van Avengers: Infinity War. En alhoewel ik ook heel erg benieuwd ben waar Marvel die 500 miljoen dollar per film (de twee delen hebben een gezamelijk budget van 1 miljard dollar, nog nooit vertoond voor een bioscoopfilm) aan gaat spenderen, zal er naast die enorme titel nog genoeg ander moois verschijnen op de witte doeken door heel Nederland. Ik kijk persoonlijk heel erg uit naar:

Pacific Rim: Uprising

Wellicht is een groot deel van de mensen die naar de bioscoop ging voor het eerste deel Pacific Rim alweer lang en breed vergeten. De film was hét voorbeeld van een film die in IMAX gekeken moet worden voor mij, mede door het fantastische geluidsdesign en de indrukwekkende special-effects. Met een frisse cast, onder leiding van John Boyega (die ditmaal wel zijn Britse accent mag behouden), is het opnieuw smullen geblazen met de grootste gevechten tussen de Kaiju en de Jaegers. Popcornvermaak op zijn top en dit beloven de eerste trailers ook weer af te leveren. De regie is in handen van Steven S. DeKnight, die eerder optrad als uitvoerend producent bij Marvel's Daredevil. Dat stemt dus hoopvol wat betreft de actie en vechtscènes. Sit back and enjoy!

Deadpool 2

Eigenlijk kijk ik naar deze film meer uit dan Infinity War. Waarom? Omdat Deadpool iets wist te veranderen in het superheldenlandschap, er mocht namelijk schaamteloos gelachen worden om goed geschreven practical jokes en niet alleen omdat het moet af en toe. Persoonlijk heb ik tijdens de eerste film gehuild van het lachen op sommige momenten en heb ik 'm ook al meerdere keren thuis teruggekeken. Wel ligt er gevaar op de loer. De studio heeft namelijk aangegeven dat, waar ze dat eerst in kleine mate deden, ze zich nu gingen bemoeien met het creatieve proces van de film. Wat dus betekent dat Ryan Reynolds misschien wel beperkt wordt in zijn mogelijkheden om eigen inbreng te geven, zoals hij dat deed bij de eerste film. De gehele promotiecampagne werd door Ryan en zijn vrienden bedacht in een WhatsApp-groepje en vervolgens tot uitvoer gebracht. Zullen we deze mate van creativiteit terugzien in het tweede deel of gaat een studio opnieuw te ver in zijn bemoeienis (ik kijk naar jou, WarnerBros met Suicide Squad én Justice League).

The Incredibles 2

Pixar wist in 2017 weer indruk te maken met een nieuw origineel verhaal in de vorm van Coco, die ik ook op heb genomen in mijn top 5 van vorig jaar. The Incredibles, uit het geniale brein van Pixar-coryfee Brad Bird, wist in 2004 iedereen te betoveren. Dit was te danken aan de oprechtheid en vernieuwing in animatie. Het soms simpele kat-en-muisspel werd in zo'n origineel en liefdevol jasje gestoken dat er geen mogelijkheid was om het links te laten liggen en het werd een van de meest succesvolle Pixar-films allertijden. Een tijd geleden werd bekendgemaakt dat de strategie van het bedrijf iets aangepast zou worden en er meer de focus gelegd zou worden op sequels. Daaruit volgde eerst Cars 3 dit jaar (meh..) en volgt dit jaar het tweede deel van The Incredibles. Het verhaal zal zich gaan concentreren op Jack-Jack, de baby waarvan we erachter kwamen dat de superkrachten soms ietwat uiteen liepen en enigszins bizar zijn. Dat belooft wat. Ik kan niet wachten. De originele cast keert overigens gewoon terug, dus dat is ook geweldig!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Toegegeven, ik was enigszins sceptisch toen er aangekondig werd dat het meerdere films zouden worden. Het eerste deel heeft mij echter weten te overtuigen en ik kijk dan ook reikhalzend er naar uit om weer terug te keren naar de magische wereld uit de koker van J.K. Rowling. Na een interessant einde van de eerste film is het nu afwachten om te zien hoe Johnny Depp zich zal gaan ontwikkelen als de über-slechterik Gellert Grindelwald. Een ding is zeker: er is nog nooit zo veel gezeik gekomen na een casting. Jude Law zal in de huid kruipen van de jongere Albus Dumbledore en alhoewel er wat foto's naar buiten zijn gekomen wordt er 100% geheimzinnig gedaan in elke vorm. Is het al november?

Laat vooral ook even weten waar jij naar uitkijkt in de comments!