Film in 2018: de wishlist van de FOK!-filmcrew

4. louser

Ik deel Roberto_BOZ zijn mening dat we allemaal niet alleen naar de bioscoop moeten gaan voor zogeheten blockbusters, maar arthouse-films ook een kans moeten geven. Dit zijn toch vaak de films die de meeste indruk maken, ook al bevatten deze geen scala aan opblazingen en knallen zoals we gewend zijn van bijvoorbeeld regisseur Michael Bay. Mijn eerste aanrader om dit jaar in de bioscoop te gaan kijken is dan ook Guillermo del Toro's The Shape of Water. Vooral als je houdt van zijn stijltje in Hellboy en de klassieker Pan's Labyrinth is dit zeker de moeite waard! Waar ik nog meer naar uitkijk voor het filmjaar van 2018 lees je hieronder.

Annihilation

Annihilation is de opkomende avonturen-fantasiefilm die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. De eerste trailer was mysterieus, en zag er weerzinwekkend uit waardoor mijn interesse al snel was gewekt. Daarbij inbegrepen dat Oscar Isaac, Natalie Portman en Tessa Thompson hun opwachting maken in deze thriller, alledrie mijns inziens steengoede acteurs, zorgt dit ervoor dat ik erg uitkijk naar deze film die eind februari zal uitkomen. Het verhaal gaat als volgt: Nadat een groep soldaten een milieurampzone binnen is gegaan, komt er slechts één van hen levend, maar wel zwaargewond, weer terug. In een poging om zijn leven te redden, geeft zijn vrouw - de biologe Lena (Natalie Portman) - zich op voor een tweede expeditie in de rampzone om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

 

A Wrinkle in Time

Ook ben ik erg benieuwd naar Disney's A Wrinkle in Time. Centraal staat hierbij de middelbare scholier Meg Murry (Storm Reid) die samen met haar broertje Charles Wallace (Deric McCabe) en haar vriend Calvin (Levi Miller) in een buitenaards avontuur belandt wanneer Meg's en Charles' vader Alex Murry (Chris Pine), een groot wetenschapper, plotseling verdwijnt nadat hij een schokkende ontdekking doet. Het trio moet zichzelf door verschillende dimensies banen om vader Alex weer terug naar huis te halen, waarbij ze hulp krijgen van Mrs. Whatsit (Reese Witherspoon), Mrs. Who (Mindy Kaling) en Mrs. Which (Oprah Winfrey). Vroeger heb ik zelf genoten van het gelijknamige boek waar de film op is gebaseerd, dat al reeds dateert uit de jaren '60, en met Oprah Winfrey en Reese Witherspoon in de hoofdrollen hoop ik dat deze film mij positief gaat verrassen in de bioscoop begin maart!

 

Isle of Dogs

Eén van mijn favoriete regisseurs is Wes Anderson, de man die ons al prachtige films zoals Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom gebracht heeft. Elke film waar hij de regie over heeft, verandert in een regelrechte topper. en na het bekijken van de trailer voor zijn nieuwste project Isle of Dogs kan het niet anders dat deze film ook weer een succes zal zijn. De unieke stijl van Anderson is zo'n groot genot om naar te kijken en zorgt ervoor dat elke film je nog lang bij blijft. Isle of Dogs speelt zich af in Japan in een dystopische toekomst waarin alle honden in quarantaine worden gehouden op een afgelegen eiland vanwege een 'hondengriep'. Een jongen genaamd Atari Kobayashi gaat naar het eiland om zijn hond, Spots, te zoeken die ook gestuurd is naar the Isle of Dogs. Atari ontvangt de hulp van de vijf locale honden Chief, Rex, Boss, Duke en King die hem beschermen tegen de Japanse autoriteiten die het er op hebben gemunt om Atari terug te halen.

 


The Irishman

Martin Scorsese. Do I need to say more? Voor mij steekt Scorsese met kop en schouders boven alle anderen uit en is hij de beste filmregisseur die nu in leven is. Goodfellas, Taxi Driver, The Departed, Raging Bull, Wolf of Wall Street en Gangs of New York: het is slechts een greep van de vele klassiekers die deze man ooit heeft gemaakt. In 2018 keert hij terug met de Netflix-film The Irishman waarin onder andere Robert de Niro, Al Pacino, Harvey Keitel en Joe Pesci hun opwachting zullen maken. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat De Niro de rol van huurmoordenaar Frank 'the Irishman' Sheeran op zich zal nemen, en dat Pacino in de huid zal stappen van de discutabele Amerikaanse vakbondsleider Jimmy Hoffa. Natuurlijk hoop ik dat The Irishman in de buurt komt van klassiekers als Goodfellas en Casino, vooral met deze fenomenale cast. Helaas is er nog weinig bekend van de film en moeten we het nog steeds doen met een paar foto's van de set.

the irishmanV.l.n.r. Scorsese, Pesci en De Niro op de set van The Irishman (foto: Maxim)