Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

8. Juli 2017

Juli

04

John Blackwell
John Blackwell (43)

Amerikaanse drummer. Blackwell begon zijn loopbaan in 1995 in de band Cameo. In 1998 verhuist de drummer naar Los Angeles waar hij een drietal jaren werkt met Patti LaBelle. Vanaf september 2000 maakte Blackwell deel uit van The New Power Generation (de band van Prince) en zou zo'n 12 jaar in deze band actief zijn. Ook was Blackwell op het podium te vinden bij artiesten zoals Justin Timberlake, Crystal Kay, P Diddy, Charlie Singleton, Maze, D'Angelo en Bootsy's Rubber Band. Blackwell overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

05

Nic Ritter
Nic Ritter (37)

Amerikaanse drummer. Ritter was van 2008 tot 2011 drummer in de thrash metal band Warbringer en trad in die jaren zo'n 400 keer op met de band. Ook was Ritter te horen op het album Waking Into Nightmares (2009). Ook maakte de drummer deel uit van de progressieve metal band Prototype. Ritter verdronk thuis in zijn zwembad.

13

Fresh Kid Ice
Fresh Kid Ice (53)

Dave Z.
Dave Z (??)

David Zablidowsky was een Amerikaanse bassist. Dave Z plukte aan de basgitaar in bands als Trans-Siberian Orchestra, Jeff Scott Soto band en Adrenaline Mob. De bassist kwam om het leven bij een ongeluk met de tourbus in Florida die met een lekke band op een vluchstrook werd geramd door een vrachtwagen. Ook tourmanager Jane Train kwam bij het verkeersongeluk om het leven.

17

Peter Principle
Peter Principle (63)

Peter Dachert was een Amerikaanse bassist die speelde onder het pseudoniem Peter Principle. Principle was vooral bekend als de bassist van de post-punk band Tuxedomoon. Ook was hij te horen op platen van Blaine L. Reininger, Soft Verdict, Wim Mertens en Charles Baudelaire. Ook bracht Principle tussen 1985 en 2005 een viertal solo-albums uit. De bassist werd dood aangetroffen in Les Ateliers Claus in Brussel, waar Tuxedomoon bezig was met voorbereidingen van een nieuwe plaat en een tournee. Principle overleed aan de gevolgen van een beroerte.

20

Caleb Palmiter
Caleb Palmiter (53)

Amerikaanse gitarist. Palmiter was één van de oprichters van de band The Jayhawks in 1984. Toen de band in 1985 zou doorbreken had de snarenplukker de groep alweer verlaten. Palmiter maakte ook deel uit van Bash & Pop, the Mighty Mofos en the Magnolias. Palmiter vocht een lange strijd tegen een heroineverslaving en overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een hartkwaal.

Chester Bennington
Chester Bennington (41)
01 02 03 04 05

25

Billy Joe Walker Jr.
Billy Joe Walker Jr. (65)

Amerikaanse songwriter, producer en artiest. Walker Jr. was vooral bekend als de componist van hitsingles voor Eddie Rabbitt zoals 'I Wanna Dance with You', 'That's Why I Fell in Love with You' en 'B-B-B-Burnin' Up with Love'. De uit Texas afkomstige muzikant begon zijn loopbaan als sessiemuzikant bij artiesten zoals Glen Campbell, Merle Haggard en The Beach Boys. Nadat Walker Jr. naar Nashville was verhuist maakte hij plaatopnames met onder meer Ray Charles, Hank Williams Jr., Randy Travis, the Dixie Chicks en vele anderen. Ook produceerde hij albums van Bryan White, Pam Tillis, Collin Raye en Travis Tritt. Walker Jr. bracht tussen 1987 en 1994 een zevental albums met new age muziek uit. Walker Jr. kwakkelde al enige jaren met zijn gezondheid.