FOK!toen: The Beatles - Magical Mystery Tour

2. De soundtrack

De soundtrack

The Beatles - Magical Mystery Tour 2xEP
The Beatles - Magical Mystery Tour EP

Voor de Beatlesfilm Magical Mystery Tour werden zes nieuwe liedjes geschreven en dat zorgde voor een enorme uitdaging voor de platenmaatschappij. Het waren namelijk te weinig tracks voor een nieuwe elpee en teveel tracks voor een EP. Nu had er natuurlijk een 33⅓ toeren EP kunnen worden gemaakt maar dan zou er teveel van de geluidskwaliteit verloren gaan en dat zagen The Beatles ook niet zitten.

Uiteindelijk werd er gekozen voor een dubbele 7" EP, verpakt in een fraai klaphoesje met een boekje van 28 pagina's met daarin de songteksten, prachtige illustraties van Bob Gibson en foto's van de film. De dubbele single zou op 8 december in de Britse platenwinkels verschijnen en was daarmee een zeer geliefd presentje voor onder de kerstboom.

Omdat EP's niet echt populair waren in Amerika besloot men daar om de muziek van Magical Mystery Tour op een elpee uit te brengen, met op de achterkant een vijftal tracks van singles die niet eerder op een elpee te vinden waren. Ook bij de elpee van Magical Mystery Tour zat een boekwerk van 24 pagina's met foto's en illustraties.