De beste films voor Halloween van A tot Z

11. Interview With The Vampire (1994)

Voor liefhebbers van de betere gothic horrorfilms zijn de verfilmingen van de Amerikaanse schrijfster Anne Rice een absolute must see. Van het door haar 1976 uitgebrachte boek Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles werd in 1994 een zeer indrukwekkende vampierenfilm gemaakt door regisseur Neil Jordan, die eerder al naam had gemaakt met films als The Company of Wolves (1984), High Spirits (1988) en The Crying Game (1992).

Interview With The Vampire
Interview With The Vampire

Christian Slater is Daniel Molloy, een jonge journalist die in San Francisco is voor een interview met een man genaamd Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt). Du Lac blijkt een vampier te zijn die al 200 jaar op de planeet omzwerft en die zijn levensverhaal aan iemand kwijt wil. In 1791 werd de toenmalige plantagehouder tot eeuwig leven veroordeelt door de vampier Lestat de Lioncourt die hem transformeerde tot bloedzuiger. Sindsdien probeerde Louis de Pointe du Lac met het laatste beetje menselijkheid in leven te blijven. Het is het begin van een roerig levensverhaal met een heleboel drama en ellende.

Interview With The Vampire was een film die op meerdere manieren boven andere vampierenfilms wist uit te stijgen. Zo kende de film met Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Stephen Rea, Christian Slater en Kirsten Dunst natuurlijk een ijzersterke cast en viel Interview With The Vampire ook zeker op omdat de film wat het verhaal betreft stevig afweek van alle tot dan toe verschenen films waarin vampieren een grote rol hadden. Met uitzondering van het blad Time waren alle recensies van de film van Neil Jordan dan ook lovend.