De inspiratie van The Evil Within 2

2. Inspiratie uit de filmwereld

Films die inspiratie vormde voor The Evil Within 2

Dark Water (Japanse versie)

Yoshimi probeert een nieuwe start te maken in haar leven nadat ze de voogdij over haar dochter heeft gewonnen. Op het eerste gezicht lijkt alles perfect in het nieuwe appartement waar ze net ingetrokken zijn. Al snel gebeuren er vreemde dingen. Vreemde vochtplekken verschijnen op het plafond en het dak begint te lekken en meer en meer water sijpelt het appartement binnen. Ze belt de huisbaas maar hij weigert iets aan de situatie te doen. Totdat er op rare plekken een tas verschijnt van een kind en niet veel later een kind zelf. Daarna ontdekt Yoshimi de herkomst van de geest…

Dark Water

Paprika

Drie wetenschappers van de Foundation of Psychiatric Research raken de machine kwijt die het gebruikers mogelijk maakt om hun dromen op te nemen, de D.C. Mini. De dief gebruikt de machine om de gedachten van mensen binnen te dringen, terwijl ze wakker zijn, om hen af te leiden met dromen van henzelf en anderen. Het trio – Chiba, Tokita en Shima – worden bijgestaan door een inspecteur en een geest genaamd Paprika. Samen proberen zij de dief te identificeren terwijl hun eigen gedachten wordt aangevallen door de dief. De dromen, realiteit en de film zelf smelten samen terwijl de hoofdpersonages twijfelen aan de grenzen van de wetenschap.

Paprika

Prisoners

Hoe ver ga jij om je familie te beschermen? Kelly Dover wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie die een ouder kan hebben. Zijn 6-jarige dochter, Anna, wordt vermist samen met haar jonge vriendin Joy. Wanneer de minuten uren worden, begint de paniek in te slaan. Het enige spoor dat ze hebben is een vervallen camper die eerder geparkeerd stond in de straat. Detective Loki arresteert de eigenaar, Alex Jones, maar hij wordt al snel vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Wanneer het onderzoek van de politie langer duurt dan hij zou willen, neemt Dover het heft in eigen hand. Maar hoever gaat een hopeloze vader om zijn gezin te beschermen?

Prisoners

Seven

Rechercheur William Somerset (Morgan Freeman), gespecialiseerd in moordzaken, heeft nog één week te gaan voor zijn pensioen. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt), opleiden. Mills is recentelijk met zijn vrouw (Gwyneth Paltrow) verhuisd naar een onbekende grote stad. Dan wordt Somerset plots geconfronteerd met de meest verschrikkelijke en gruwelijke seriemoordenaar uit zijn loopbaan. De detectives ontdekken dat elke moord naar een van de zeven hoofdzonden verwijst. In de daaropvolgende slopende dagen blijft de moordenaar, die de naam John Doe (Kevin Spacey) heeft toebedeeld gekregen, zijn slachtoffers opeisen.

Seven

The Cell

Catherine Deane, een psycholoog die wordt ervaren van een radicaal nieuwe wetenschap. Catherine kunnen ervaren wat er gebeurt in het onderbewuste van een andere persoon, met inbegrip van hun dromen en hun privé-meditaties. Tot nu toe heeft Catherine alleen gebruikt deze methode potentieel gekmakende in een comateus kind, in de hoop terug te keren naar de wereld en hun ouders. Maar als Carl Stargher sadistische moordenaar valt in een soortgelijke toestand van coma, met zijn laatste slachtoffer nog in leven, ontvoerd in een cel vol valkuilen, FBI-agent Peter Novak is gebaseerd op Catherine als zijn laatste hoop.

The Cell

The Mist

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

The Mist