RuneScape - Onthullingen

3. Old School RuneScape

Old School RuneScape
De aankondigingen bij Old School RuneScape waren veel gedetailleerder. In de stream kun je ze nog eens rustig belijken vanaf 2:50:30.

Theatre of Blood
Raids zijn erg populair en Jagex komt met een bijzondere variant. Meiyerditch krijgt een Theatre of Blood: een hindernisbaan opgezet door vampiers. Je kan in groepjes van minimaal drie en maximaal vijf spelers meedoen. Het is een lineair traject met in iedere ruimte een andere opdracht en een andere eindbaas. Omdat de teams klein zijn, is de volledige inzet van ieder teamlid echt noodzakelijk. Je kan van tevoren eten meenemen, maar de hoeveelheid is beperkt. Een verslagen baas kan eten laten vallen en de vampiers die toekijken kunnen je eten toe werpen. Maar dan moet je de vampiers wel kunnen entertainen, wat natuurlijk riskante acties vereist. Na een kamer te hebben vrijgespeeld, krijg je een beloning. Voor het halen van de eindstreep krijg je iets heel moois. Bijzonder aspect is de team wipe. Als een teamlid in een kamer sterft, dan moet dit toekijken hoe het team het zonder hun hulp er vanaf brengt. Lukt het om de kamer door te komen, dan mag het teamlid weer meedoen. Lukt het niet, dan begint het hele team opnieuw aan de kamer, maar al het voedsel dat is verbruikt ben je gewoon kwijt. Omdat de hindernisbaan lineair is, kun je er steeds beter in worden. Je weet immers wat je kunt verwachten. 

Er werd een voorbeeld gegeven van de kamer van de sleutelmeester, die een gigantische sleutel. Na het verslaan van de sleutelmeester moet één teamlid de grote sleutel dragen naar het einde van de kamer. Omdat de sleutel zo groot en zwaar is, moet het teamlid erg langzaam lopen en kan zich niet verdedigen. De rest van het team is dus het schild. Het is niet mogelijk om de hele afstand af te leggen, dus op een bepaald moment moet een andere teamlid de sleutel gaan dragen. De ontwikkelaars denken eraan om als een mogelijke beloning een pantser te geven dat alleen nut heeft in de hindernissenbaan. Denk dan aan een pantser dat je iets sneller laat lopen in de sleutelmeesterkamer. De fans mogen zelf suggesties aandragen wat deze beloning uiteindelijk wordt.

Meer farming
Er komt meer variatie in het verbouwen van voedsel, de zaden die je kunt planten, evil trees en dragon fruit trees. Ook komt er een magisch gebied waar je speciale bloemen kunt planten, die invloed hebben op al je planten in de hele wereld. Denk dan aan bijvoorbeeld een grotere opbrengst per plant. Ook kun je ander vee houden, zoals mollen, kleine draken en slangen. Deze dieren kunnen elke dag grondstoffen laten vallen, zoals anti-gif. Je kan ze ook slachten als dat je beter uitkomt. Dan krijg je bijvoorbeeld een mollenhuid en een hoop xp.

Bounty Hunter
De verbeteringen hier kun je het makkelijkst samenvatten als PvP-Slayer. Je krijgt op basis van je level opdrachten van de emblem trader. Dit kan zijn: vermoord een andere speler met een ranged magie toverspreuk. Door het succesvol uitvoeren van deze opdrachten ga je steeds in rang omhoog. Af en toe krijg je ook een loot crate met een kleinigheidje erin. De opdrachten zijn gebaseerd op de samenstelling van je personage, dus het is voor iedereen mogelijk om de opdracht uit te voeren. Ook gaan er spelers rondrennen in het PvP-gebied met rare wapens en pantser, omdat dit bij hun opdracht hoort.

Mage Arena II
De originele Mage Arena bestaat alweer 10 jaar. Nu komt er een extra uitdaging. Er zijn drie eindbazen te vinden in de gehele Wilderness, maar ze zijn steeds op een andere plek. De gamers moeten ze alle drie vinden en verslaan om een god cape te verdienen. Om je cape te houden moet je de opdracht ook eens in de zoveel tijd opnieuw uitvoeren.

Dragon Slayer II
De fans vroegen om meer quests en er komen een hoop extra missies om te doen. De uitbreidingen van onder andere trollen, Fremennik en Zeah waren reeds gemeld. De populaire quest Dragon Slayer krijgt ook een uitgebreid vervolg. Hier worden een heleboel vragen die de originele quest opriep beantwoord. Ook kom je achter de geschiedenis van de draken zelf. De questlijn geeft je puzzels om op te lossen en draken om te verslaan. Er is een hoge eindbaas, die je in je eentje moet verslaan. De komende week kun je stemmen op de richting van de inhoud van de quests.