Vijf gametips voor de maand september

4. Danganronpa V3: Killing Harmony

Spike Chunsoft staat bekend om het ontwikkelen van de Danganronpa- en Zero Escape-series. Dit zijn voornamelijk visual novels die weinig gameplay bevatten. Danganronpa V3: Killing Harmony is het nieuwe deel in de Danganronpa-serie, maar het verhaal staat los van de voorgaande games. Als je wil weten hoe het verhaal van de vorige delen afloopt, moet je kijken naar Danganronpa 3: The End of Hope’s Peak High School, een anime die het verhaal van de voorgaande games concludeert. Zoals inmiddels van de serie verwacht kan worden, ga je in Danganronpa V3: Killing Harmony moorden ontraadselen door een plaats delict te onderzoeken en met je klasgenoten te debatteren.

Middelbare scholier Kaede Akamatsu wordt gekidnapt en wordt wakker in een school voor begaafde jongeren. Hier komt ze vijftien andere scholieren in een soortgelijke situatie tegen. Monokuma, de antagonist van de serie, arriveert om mee te delen dat er maar één manier is om te ontsnappen: vermoord een medeleerling. Vervolgens moet je in de opkomende rechtszaak ervoor zorgen dat niet jij, maar iemand anders door jouw medeleerlingen veroordeeld wordt als moordenaar. Als de foute persoon wordt veroordeeld, sterft iedereen behalve de moordenaar en als niemand wordt vermoord in twee dagen, doodt Monokuma alle zestien leerlingen.

Danganronpa V3: Killing Harmony is vanaf 26 september beschikbaar op Steam en vanaf 29 september beschikbaar voor de PlayStation Vita en PlayStation 4.