Vijf gametips voor de maand september

3. Metroid: Samus Returns

Metroid is terug! Na twee niet nader te noemen games die de meesten willen vergeten, is Metroid: Samus Returns eindelijk een terugkeer naar een meer traditionele aanpak voor Metroid. Het is dan ook de eerste 2D-Metroid-game sinds sinds Metroid: Zero Mission uit 2004.

Metroid: Samus Returns is een hervertelling van de evenementen uit Metroid II voor de Gameboy. Het is geen rechtstreekse remake, maar wel grotendeels gebaseerd op dit deel uit de serie. In de game jaag je op Metroids, om zo het universum veilig te stellen. Samus Aran heeft in dit deel een stuk meer tools tot haar beschikking. Uiteraard heeft ze haar Morph Ball, raketten, diverse soorten beams en ga maar door. Daarnaast zijn er twee nieuwe elementen toegevoegd: Aeion abilities en een Melee Counter.

Aeion abilities komen in vier types die een speciale meter gebruiken. Door dit te gebruiken kan Samus een groot gebied scannen op de map, de tijd vertragen om haar heen, een super beam gebruiken of juist een speciaal pantser gebruiken ter verdediging. De Melee Counter zorgt ervoor dat je, mits goed getimed, aanvallen kan counteren en zo combat in jouw voordeel kan trekken.

Hoewel Metroid: Samus Returns dus een stuk actievoller klinkt, is er nog steeds een nadruk op verkenning, een donkere sfeer, isolatie en natuurlijk geheimen. De game schreeuwt Metroid en bouwt voort op de fundatie in plaats van deze compleet overhoop te gooien zoals de laatste paar delen deden. Samus Returns ziet eruit als een terugkeer naar de roots, iets waar de fanbase al jaren op hoopte.

Vanaf 15 september gaan we zien of de game ook daadwerkelijk weet te leveren, wanneer de game lanceert op Nintendo 3DS.