In Memoriam: De Ballen van Mono

Onlangs hebben wij met groot verdriet afscheid genomen van het subforum ‘Sjieke Gehaktballen’ Het begon allemaal op dinsdag 27 juni, toen Monopoly een reeks topics opende met als onderwerp De Gehaktbal. Op woensdag 5 juli, om half twee ’s nachts, opende hij uiteindelijk een topic met de vraag om een gehaktballen subforum. Na een paar dagen bakkeleien met de admins, besloot Yvonne Monopoly zijn zin te geven en GBF zag het levenslicht op 8 juli. In deze In Memoriam blikken we terug op de rijke historie van dit prachtige stukje FOK! dat slechts een kort leven beschoren was.

In Memoriam: de Ballen van Mono
In Memoriam: de Ballen van Mono

Nadat GBF geboren werd werden er in rap tempo topics geopend. Er zaten behoorlijk wat pareltjes tussen zoals de mededeling dat de ballen van ons aller jonkie Fylax zijn ingedaald. Of wat dachten jullie van het het topic met de overbekende gehaktbal kiekeboe. Het painttopic werd echter de grote subforumtopper: met maar liefst 145 posts de ongekroonde koning van GBF. Daarnaast was het topic om je eigen gehaktballen te showen ook een absolute topper, met maar liefst 114 posts hét ultieme gehaktbaltopic,  al eindigde de ballenslowchat op een goede 3e plaats met 101 posts.

In Memoriam: de Ballen van Mono
In Memoriam: de Ballen van Mono (Paint: ToT)


Uiteraard waren er ook haters, zoals Fokker98, die vond dat gehaktballen maar vierkant moesten worden, maar vervolgens wel trek had in Mono’s ballen

Helaas begon men na een kleine maand de interesse in een goede gehaktbal te verliezen. Het kan natuurlijk ook zijn dat men gewoon vol zat en geen bal meer kon zien. Hoe dan ook, op 14 augustus was het gehakt op en trok Mark resoluut de stekker uit GBF en het subforum stierf een stille dood.

Ik hoop van ganser harte dat GBF zal rusten in vrede. Of dat het nieuw leven wordt ingeblazen als het NK Gehakballen Braden gehouden wordt. Wanneer dat is? Geen idee: dat moeten we aan onze alziende ToT vragen; die heeft Jomanda in haar grote gebraden bal laten kijken. 

In Memoriam: de Ballen van Mono
In Memoriam: de Ballen van Mono (paint: ToT)

Als voorproefje op het NK gehaktballen braden heb ik Mono's ballen alvast in de pan gegooid. Ze smaakten uitstekend