30 Jaar Kyuss

2. Sons Of Kyuss

De vroege jaren (1987 - 1991)

Sons Of Kyuss
Sons Of Kyuss

In 1987 richten de gitaristen Josh Homme en Nick Oliveri, zanger John Garcia, drummer Brant Bjork en bassist Chris Cockrell in het Amerikaanse Palm Springs de band Katzenjammer op. Met de band wordt er een paar jaar stevige jamsessies gedaan maar er worden in die tijd nimmer opnames van gemaakt. In 1989 komt drummer Brant Bjork met het idee om de bandnaam te veranderen in Sons Of Kyuss. Nick Oliveri heeft op dat moment de band alweer verlaten om elders zijn heil te zoeken.

 Sons Of Kyuss-EP
Sons Of Kyuss-EP

In april 1990 verschijnt de Sons Of Kyuss-EP op het Black Highway Music label, met daarop een achttal eigen composities van de band. Gedurende 1990 en 1991 doet Sons Of Kyuss een aantal optredens, waarna Chris Cockrell de band verlaat. Nick Oliveri heeft dan inmiddels de gitaar ingeruild voor een basgitaar en neemt de plaats van Cockrell over. De bandnaam zou niet lang daarna worden ingekort naar Kyuss.

Van Sons Of Kyuss worden geen videoclips gemaakt maar er bestaan wel opnames van een aantal van hun concerten. Zo kun je hieronder kijken naar een optreden van Sons Of Kyuss in Hollywood in 1991.