Vijf gametips voor de maand augustus

3. Uncharted: The Lost Legacy

Tijdens de PlayStation Experience van vorig jaar maakte ontwikkelaar Naughty Dog al bekend dat er een standalone-uitbreiding aan zat te komen voor Uncharted 4, genaamd Uncharted: The Lost Legacy. In de uitbreiding staat Chloe centraal, Drakes ex-vriendinnetje uit Uncharted 2.

In de eerste paar trailers die we onder ogen kregen leek er een nadruk te liggen op stealth, met beelden van een gesluierde Chloe die deuren loopt te lockpicken, door bezette steegjes sluipt en vijanden afluistert. Inmiddels zijn we een aantal trailers verder en blijkt er wel degelijk nog genoeg te schieten en op te blazen te zijn. Chloe krijgt bijval van Nadine, een huurling die een grote rol speelt in Uncharted 4.

Verder heeft The Lost Legacy het grootste open gebied dat Naughty Dog ooit maakte, genaamd The Western Ghats. In deze locatie kun je op je dooie gemakje op non-lineaire wijze puzzels oplossen. Ook maakt de grappling hook een terugkeer, maar afgezien van hiermee op moeilijk te bereiken plekken komen kun je de hook nu ook in gevechten gebruiken.

The Lost Legacy lijkt in ieder geval bomvol content te zitten om fans van de serie nog een laatste (?) keer te trakteren op een heleboel vertrouwde Uncharted-actie. De game komt op 22 augustus uit, exclusief voor PlayStation 4.