Knights of the Frozen Throne: de favoriete kaarten van de crew

3. Noppie2000

Ultimate Infestation

Ultimate Infestation Hearthstone


Waarschijnlijk de ultieme valuekaart en zelfs op 10 mana nog eenvoudig bruikbaar ook. Druids staan natuurlijk bekend om hun mana acceleration, denk aan Innervate en Wild Growth, dus deze kaart is regelmatig al op beurt 5 of 6 speelbaar. En zoals gezegd, intense value krijg je hieruit. Vernietig een minion, trek 5 kaarten (!), stabiliseer en krijg board presence. Zelfs als je één of twee van deze effecten minder nodig hebt, is de kaart nog steeds prima speelbaar. Of speel voor de lol eens Astral Communion Druid in Wild. Een prima kaart voor Druids die geen fan zijn van de token stijl die momenteel erg populair is. EZ BIG EZ DRUID EZ.

Bear Shark

Bear Shark Hearthstone

Het is een beer, het is een haai, het is een prima toevoeging om Deathstalker Rexxar te verbeteren en dit is zelfs een kaart die de strijd weet aan te gaan met Animal Companion. Bear Shark weet te overleven tegen spells en hero powers, waardoor de tegenstander of een wapen moet gebruiken of board presence moet hebben om het gedrocht uit te schakelen. In de huidige meta, waarin we vooral veel Mage zien spelen, is dat iets wat minder voorkomt. Mocht de game net zo spellheavy blijven als nu, ziet deze zeker play. En het is natuurlijk een prima buff voor de hero power van Deathstalker Rexxar. Deze kaart geeft prima stats en een sterk effect aan de minion die je maakt, waardoor dit ook in de lategame (als midrange hunter een ding wordt) voor veel value kan zorgen.

Bolvar, Fireblood

Bolvar Hearthstone

Veel reacties op de kaart zijn negatief, door de lagere attackvalue en de 'gimmick' met Divine Shield die weinig mensen zien werken. Ik ben echter erg enthousiast over deze kaart. Paladin is mijn meest gespeelde klasse naast Druid en ik zie dit prima werken in de meeste Midrange Decks. Vergeet niet dat zijn effect werkt wanneer zijn eigen Divine Shield verdwijnt en dat twee andere, bijna altijd gebruikte Paladin Legendaries ook Divine Shield hebben (Tirion en Wickerflame). Dan zijn er nog andere mogelijkheden om Silverhand Recruits Divine Shield te geven, zij het door adapt of door bijvoorbeeld Steward of Darkshire. Met slechts twee buffs is dit een prima kaart, iets wat niet moeilijk is om te doen. Paladins hebben bovendien weinig goede 5-drops tot hun beschikking, dus dit kan zeker een prominente rol gaan spelen.

Thrall, Deathseer

Thrall Hearthstone


In tegenstelling tot Quests lijken Hero Kaarten makkelijker om te spelen en in decks op te nemen. Ik had hier ook prima de Mage Death Knight of Rogue Death Knight kunnen plaatsen, allebei prima kaarten, maar ik koos voor Thrall omdat ik stiekem toch een beetje van RNG houd en evolve één van mijn lievelingskaarten is. Dit is een sterkere versie daarvan, waar je zelfs je totems 3-mana drops mee kan maken (geen risico op Doomsayer!). Zijn Hero Power laat je vervolgens een minion veranderen in een minion die één mana extra kost, waar ook veel value uit gehaald kan worden: trade en evolve voor nieuwe health en mogelijk een nieuw effect. Met vijf mana is de kaart bijna altijd wel te spelen, wat de kaart flexibel en best sterk maakt.