ASUS RoG - OutshineTheCompetition

2. Workshops, Tech en Premium

Workshops


Premiumbezoekers konden van te voren een workshop overklokken volgen. Erg interessant en leerzaam. Gelukkig ging het ook een aantal keren fout, zoals het hoort. Overklokken is de grens opzoeken en daar overheen gaan. Dat betekent dus ook dat af en toe je beeldscherm zwart wordt. In de middag zijn er meer workshops. Helaas wordt iedere workshop slechts één keer gegeven en ook nog om dezelfde tijd. Ik koos voor de cosplay workshop en moest daardoor 3D-printen laten schieten. Jammer genoeg mis ik zo ook een presentatie over de nieuwe Intel- en Ryzen-chipset. De cosplay workshop werd gegeven door Sophie en Liza van Team Paraluna en leert ons dat je met creativiteit en motivatie erg ver kunt komen. Veel van de creaties die we zien zijn gemaakt met thermoplasten zoals Worbla. Het ziet er erg leuk uit en hopelijk lukt het mij ook een keer om iets tofs te creëren. Een leuke tip om te beginnen met cosplay: begin met iets eenvoudigs zoals Lara Croft.

Extraatjes
Er was een flinke zaal ingericht voor virtual reality. Je kan parachute springen, met drie personen Star Trek Bridge Crew spelen en rondrennen in een fabriek met HTC Vive. Een heuse chillout-ruimte had banken om even tot jezelf te komen, maar ook laptops en stopcontacten om je telefoon op te laden. Ook was er een Counter-Strike: Global Offensive shoot-out, waarbij je mocht proberen de vrouwelijke eSporter en streamer Melania Mylioti te verslaan.

Tech
Je kunt in het voorbijgaan casemodders zoals Peter Brands (bekend van de L3p D3sk) en Tim Warning (die voor concurrent MSI de Nightblade maakte), bedrijven als het Nederlandse My.com, Koen van Hardware.info en de technische staf van Asus de oren van hun kop vragen. Ook konden we kwijlen op de dunne RoG Zephyrus laptop met GTX 1080 die net van Computex was aangekomen. Nadeeltje was dat het besturingssysteem nog op Chinees was ingesteld. Gedurende de dag zijn er nog presentaties over uiteraard Aura, de rgb-techniek die de naam gaf aan het evenement. Met Aura synch kun je alle producten die Aura ondersteunen dezelfde kleuren en effecten meegeven. Partners zoals Lian Li en ThermalTake rusten enkele pc-kasten er ook mee uit. De software die alles aanstuurt (een zogenaamde sdk) is gratis te downloaden voor hobbyisten om mee te experimenteren. Asus is bezig om Aura te laten werken met Philips Hue, zodat je hele kamer meekleurt met je randapparatuur. Steeds meer producten, zoals de Strix Fusion koptelefoon worden uitgerust met Aura. De meerwaarde van meekleurende oorschelpen tijdens het gamen is mij niet duidelijk. Voor streamers kan het een leuke gimmick zijn, maar het is in ieder geval niet praktisch.

Goodies
Het afsluitende onderdeel was de stempelkaartloterij. De inleiding werd gedaan door Kariem van Tricks & Beats. Hij beatboxt en goochelt en laat de zaal versteld staan. Er werden kaartjes getrokken voor willekeurige prijzen. Tussendoor werden er goodies de zaal in gegooid. Helaas werkte de luxe locatie nu weer tegen. Iedereen had namelijk vaste plekken toebedeeld gekregen. Dat betekende dat de mensen op de eerste drie rijen erg verwend werden en de bezoekers op het balkon helemaal geen kans hadden. Gelukkig werd mijn naam toch nog getrokken en ben ik nu de trotse eigenaar van een Asus RoG-pet.

Premium
Natuurlijk moeten we de vraag beantwoorden: was het premium-kaartje de moeite waard? Als je €25,- betaalt en een muis van €54,90 krijgt, dan is het sowieso de moeite waard. Ik heb de rij voor de gratis kaartjes niet gezien, maar de toegangsrij voor de ingang van alle premium-kaarten was indrukwekkend genoeg. Toen de ontvangst ging lopen was je behoorlijk snel binnen (en dus droog). Premium had voor sommige activiteiten aparte rijen, maar die heb ik nergens gezien. De rijen waren dan ook erg kort, alhoewel je overal wel eventjes moest wachten. De lunch was prima, maar niet genoeg voor mijn pens. (Dat zegt meer dan genoeg over het formaat van mijn buik.) Twee gratis drankjes is natuurlijk erg leuk. Een kopje koffie kostte trouwens €2,50 dus dat is weer €5,- die je in je zak kunt houden. Je kon meegebracht voedsel gewoon nuttigen, dus je had hier ook op kunnen besparen. Het is mij niet duidelijk of degenen met premium-kaartjes ook verder vooraan zaten in het theater. Voor de goodiehunt was dat wel een groot voordeel geweest. Al met al kregen de premium-kaarthouders waar voor hun geld, maar iemand met een gratis kaartje en een meegebrachte lunch had niets te klagen.

Asus Event 2017 - Aura