Zes gametips voor de maand juni

4. Ever Oasis

Ever Oasis draait om het bouwen van een eigen Oasis. In een wereld die wordt beheerd door de kwaadaardige Chaos en allerlei slechte wezens, is een Oasis de enige mogelijkheid om tegen dit kwaad te strijden. Als overlevende van een al gevallen Oasis is het aan jou om een nieuwe, sterkere en betere Oasis te bouwen als basis voor de tegenaanval.

De game is een RPG met Real-Time gevechten en doet denken aan Fantasy Life van Level-5. In Ever Oasis onderzoek je de uitgestrekte woestijn, op zoek naar nieuwe vrienden, grondstoffen en uiteraard om Chaos te verslaan. Versla Chaos, onderzoek kerkers en word zo steeds sterker om de wereld voor eens en altijd te bevrijden.

De kern van de game is het laten groeien van jouw Oasis. Dit is essentieel om te doen, want hoe welvarender jouw Oasis, des te sterker ben je op jouw avontuur daarbuiten. Help reizigers en ze komen wellicht wonen in je Oasis en openen een winkel. Zoek grondstoffen en werk samen met andere wezens om de Oasis te voorzien van meer ruimte en water. Zaailingen, Dra's, Serka's en Lagora's zijn de wezens uit Ever Oasis. Hebben zij eenmaal een winkel geopend, is het aan jou om materialen te leveren zodat alles in jouw Oasis goed blijft lopen.

Ever Oasis is veelbelovend door de combinatie van resource management, combat en RPG-elementen. Of de game dit goed uitvoert gaan we vanaf 23 juni ontdekken wanneer de game wordt gelanceerd voor Nintendo 3DS.