FOK!filmklassiekers: The Fast & The Furious & The Robot vs The Aztec Mummy

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een paar fijne filmklassiekers te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de cultklassiekers The Fast & The Furious van John Ireland en The Robot vs The Aztec Mummy van Rafael Portillo.The Fast And The Furious

Vandaag hebben we dus twee films in de aanbieding aangezien de meeste rolprenten uit de vijftiger jaren de anderhalf uur niet eens wisten te halen. De door cultheld Roger Corman geproduceerde film The Fast & The Furious is een rolprent uit 1955 die op de titel, racende auto's en lekkere chicks na, weinig tot niets te maken heeft met de gelijknamige filmreeks met Vin Diesel en consorten. In de film draait het om Frank Webster (John Ireland), een man die ten onrechte in de gevangenis zit wegens een moord. Uiteraard weet Webster aan de sterke arm der wet te ontsnappen en komt daarbij in een sportauto van een oogstrelende jongedame terecht, een Jaguar XK120 roadster uit 1954 om precies te zijn. Met de politie in zijn nek probeert Webster naar Mexico te ontsnappen met als resultaat een spannende race op leven en dood. The Fast And The Furious 1

The Fast & The Furious is een film van de regisseurs John Ireland en Edward Sampson. Laatstgenoemde overleed in 1962 nadat hij had gepoogd om een doorgeladen pistool van zijn suicidale vrouw af te pakken. Regisseur John Ireland speelt eveneens de hoofdrol in deze film. The Fast & The Furious werd in slechts negen dagen opgenomen en was destijds een behoorlijk succesvolle film in de Amerikaanse drive-in bioscopen. Ben je wel een liefhebber van schitterende racebollides met veel chroom dan kunnen we je dit pareltje zeker aanraden.


The Fast & The Furious (1955)

The Robot vs The Aztec Mummy

Na de racemonsters in The Fast & The Furious (1955) gaan we verder met een heerlijke Mexicaanse monsterfilm van Rafael Portillo. De kans is erg groot dat je nog nooit van de beste man hebt gehoord en dat gevoel zal dan vast ook wel wederzijds zijn. In The Robot vs The Aztec Mummy probeert een gestoorde wetenschapper een schat van de Azteken te stelen. Hiervoor bouwt de man een robot. Het stelen van de schat wordt echter een stuk ingewikkelder als blijkt dat deze wordt bewaakt door een eeuwenoude mummie. Wie trekt er aan het langste eind?

The Robot vs The Aztec Mummy 1

La Momia Azteca Contra El Robot Humano oftewel The Robot vs The Aztec Mummy is het vervolg op de films La Momia Azteca (Attack Of The Aztec Mummy) en La Maldición De La Momia Azteca (The Curse of the Aztec Mummy), die beiden in 1957 werden uitgebracht door cineast Portillo. Mensen die deze films al eens hebben gezien zullen de nodige bekende beelden terug kunnen zien in deze avontuurlijke griezelfilm van weleer.


The Robot vs The Aztec Mummy (1958)