Vijf gametips voor de maand mei

2. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Met Fire Emblem: Awakening is Fire Emblem weer helemaal terug op de kaart gekomen. Die game werd opgevolgd door Fates, wat eigenlijk drie verhaallijnen waren, een mobiele game in de vorm van Heroes en in mei met Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Echoes is een remake van het tweede deel uit de serie en is in het Westen nooit uitgekomen toentertijd. De game is een beetje apart, door de gameopzet en mechanics die anders werken. Zo verbruikt magie geen mana, maar health, is het verhaal opgesplitst in losse arcs en zijn maps een stuk groter dan normaal. Ook werkt het levelsysteem anders, kun (en moet) je personages frequenter van klasse veranderen en is er dungeon exploring toegevoegd.

Hoewel de core gameplay hetzelfde blijft, is er dus vrij veel veranderd in hoe de game functioneert. Niet iedereen, zeker veteranen van de serie, zal zich kunnen vinden in de wijzigingen. Daarentegen staat wel de ouderwetse Fire Emblem-formule, met allerlei upgrades in de storytelling, graphics en bijna volledige voice-acting van een mooi niveau.

Het is dus afwachten of de game bij de hervonden fanbase in de smaak zal vallen. We gaan het ontdekken wanneer de game wordt gelanceerd op 19 mei voor Nintendo 3DS.