FOK!filmklassieker: Feast Of Flesh (1967)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de obscure Argentijnse horrorklassieker Feast Of Flesh uit 1967.

Feast Of Flesh 1

In Feast Of Flesh van regisseur Emilio Vierya draait het om een duister figuur met een monstermasker die de Argentijnse stranden afschuimt. De man is op jacht naar jonge vrouwen die hij met heroïne wil injecteren om ze zo te veranderen in gewillige zombies.  Elke keer als de gemaskerde creep zijn orgel bespeelt komen die vrouwen naar hem toe.

Feast Of Flesh 2

Emilio Vierya werd wel eens omschreven als de Argentijnse Ed Wood, een filmmaker die er eveneens om bekend stond dat hij niet zo'n enorm groot budget nodig had om een spraakmakende rolprent af te kunnen leveren. Placer Sangriento oftewel Feast Of Flesh was een film die in 1965 al was opgenomen maar die pas twee jaar later in de Amerikaanse drive-in bioscopen zou verschijnen als The Deadly Organ, waarmee een duidelijke verwijzing werd gemaakt naar het muziekinstrument van de psychopaat. We zeggen het maar even zodat u geen vreemde verwachtingen krijgt bij deze film.

Feast Of Flesh 3

Feast Of Flesh is een film die alle ingrediënten bevat van een geslaagde Vierya-film. Zo zien we lekkere Latijns-Amerikaanse hippiechicks, er wordt verleidelijk gedanst door de dames op vage psychedelische muziek en we zien ook het nodige vrouwelijke naakt in beeld, wat best wel bijzonder is voor een Argentijnse film uit die tijd. Emilio Vierya zou later ook de klassieker The Curious Dr. Humpp regisseren.