Vijf filmtips voor de maand maart

6. Ghost In The Shell

Ghost In The Shell

Releasedatum: 30 maart
Genre: Actie, Science Fiction
Regisseur: Rupert Sanders
Cast: Scarlett Johansson, Juliette Binoche, Michael Pitt

Ghost In The Shell is een film die zich afspeelt in het jaar 2029. De Japanse overheid heeft een superagent gemaakt die de Puppet Master wordt genoemd. De Puppet Master is een agent zonder lichaam die zich alleen via de digitale snelwegen kan verplaatsen. Waar de Japanners echter geen rekening hebben gehouden is het feit dat de digitale topagent steeds slimmer begint te worden en op zekere dag besluit om zichzelf een menselijk lichaam te geven. Dat is ook het moment dat majoor Motoko Kusanagi (Scarlett Johansson) en haar geheime elite eenheid Section 9 in actie moeten komen. De leden van Section 9 zijn wel gewend om te strijden tegen de meest gevaarlijke criminelen en extremisten, maar krijgen ditmaal te maken met een zeer gewiekste vijand die er op uit lijkt te zijn om de wereldwijde cybertechnologie definitief te eindigen.

Ghost in the shell 1

Zo'n 22 jaar na het verschijnen van de manga Kôkaku Kidôtai oftewel Ghost In The Shell is er nu dan eindelijk een life-action bewerking van het epische futuristische verhaal van Masamune Shirow. Toen indertijd bekend werd gemaakt dat Scarlett Johansson de hoofdrol zou gaan spelen was men daar in het Verre Oosten niet zo blij mee. Een blanke die een oosterling speelt, dat riekt op zijn minst naar "lacisme!" Gelukkig werden alle twijfels weggevaagd toen het eerste spotje van de film bij de Super Bowl te zien was.

Ghost in the shell 2

De grotendeels in Nieuw Zeeland opgenomen film Ghost In The Shell is gebaseerd op het verhaal uit het tweede seizoen van de gelijknamige televisieserie waarin de hybride agent Kusanagi de strijd aan moet gaan met Hideo Kuze, een man met wie de majoor een verleden heeft. Daarbij kent de rolprent een zeer indrukwekkende cast met onder meer Pilou Asbæk, Joseph Naufahu en Rila Fukushima, een drietal voor fans van Game Of Thrones bekende gezichten, in belangrijke rollen. Ben je dus wel een liefhebber van uiterst explosieve actie, snoeihard geweld en een naakte Scarlett Johansson, dan is dit de film die je zeker niet mag missen deze maand.