Vijf filmtips voor de maand maart

3. Kong: Skull Island

Kong: Skull Island

Releasedatum: 9 maart
Genre: Actie, Avontuur
Regisseur: Jordan Vogt-Roberts
Cast: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman

Als er één filmgenre is wat het altijd goed doet op een zo groot mogelijk filmdoek dan is het wel een avontuurlijke monsterfilm. Liefhebbers van dat genre kunnen vanaf 9 maart in de bioscoop terecht voor de spetterende avonturenfilm Kong: Skull Island. In de film van de relatief onbekende regisseur Jordan Vogt-Roberts draait het allemaal om een expeditie van de schimmige organisatie Monarch, die in 1973 een onderzoek doen naar een pas ontdekt eiland in de Stille Oceaan. Wat de wetenschappers echter niet weten is dat ze terecht zijn gekomen in het domein van de legendarische aap Kong.

Kong Skull Island 1

Kong: Skull Island kent een prima cast met niemand minder dan Tom Hiddleston (The Avengers), Samuel L. Jackson (Avengers: Age of Ultron), Brie Larson (Room), John Goodman (Transformers: Age of Extinction) en John C. Reilly (Guardians of the Galaxy) in de belangrijkste rollen. De echte hoofdrol is natuurlijk voor de immense aap Kong die met een lengte van zo'n 100 meter (de King Kong van Peter Jackson was slechts 25 meter) langer is dan in elke andere verfilming van het verhaal van de woeste reuzenaap. De apenkoning uit Kong: Skull Island doet nog het meeste denken aan een combinatie van de King Kong uit de filmklassieker uit 1933 en de King Kong die in de Japanse verfilmingen uit de jaren zestig te zien was.

Kong Skull Island 2

Dat King Kong in deze film een behoorlijk stuk sterker is dan in de voorgaande films is ook niet iets wat zomaar uit de lucht is komen vallen. De film krijgt namelijk in 2019 een vervolg waarin King Kong het op zal nemen tegen het bovennatuurlijke Japanse monster Godzilla. Ook niet echt verrassend als je weet dat een aantal uitvoerende producenten van de film Godzilla ook aan Kong: Skull Island meewerkten. Ben je dus wel liefhebber van een ware spektakelfilm met veel actie, avontuur en humor, dan kunnen we je deze monsterlijke rolprent zeker aanraden.