FOK!toen: The Rolling Stones - Between the Buttons

Between The Buttons a

Kant A:

01 Yesterday's Papers (2:04)

Who wants yesterday's papers?
Who wants yesterday's girl?
Who wants yesterday's papers?
Nobody in the world .

Volgens Mick Jagger was dit het eerste nummer dat geheel door hem alleen werd geschreven. 'Yesterday's Papers' stond in 1967 op de setlist en werd in totaal 15 keer uitgevoerd. De laatste keer dat The Rolling Stones 'Yesterday's Papers' speelden was bij hun concert op 15 april 1967 in de Houtrusthallen in Den Haag.

02 My Obsession (3:17)

My obsessions are your possessions.
Every piece that I can get.
My obsessions are your possessions.
And my mouth is soaking wet.

'My Obsession' was het favoriete Rolling Stones nummer van Beach Boy Brian Wilson. De track werd in 2004 door Norton Records uitgebracht op een split-single van The A-Bones en The Rotting Stumps, waarbij de laatste band een cover opnam van 'My Obsession'. The Rolling Stones zouden het nummer nimmer live uitvoeren.

03 Back Street Girl (3:27)

I don't want you to be high.
I don't want you to be down.
Don't want to tell you no lie.
Just want you to be around.

'Back Street Girl' was een track die alleen op de Britse persing van Between The Buttons te vinden was. Jagger schreef het nummer, voor zover hij het zich kon herinneren in 1967 op een 'nogal vreemde plaats' al kon hij niet meer precies benoemen waar deze plaats ook alweer was. 'Back Street Girl' ademde de sfeer van een Frans cafeetje. Het was een gemakkelijk nummer om te schrijven. In een interview uit 1975 noemde Jagger dit het enige degelijke nummer op het hele album Between The Buttons. Het nummer zou later ook worden opgenomen door Don Nix, Golden Smog, Social Distortion, Bobby Darin en Jennifer Warnes. The Rolling Stones zouden 'Back Street Girl' nooit live uitvoeren.

04 Connection (2:08)

Everything is going in the wrong direction.
The doctor wants to give me more injections.
Giving me shots for a thousand rare infections.
And I don't know if he'll let me go.

Connection, I just can't make no connection.
And all I want to do is to get back to you.

'Connection' was een track die grotendeels door Keith Richards werd gecomponeerd. Volgens Richards ging het liedje over het ellenlange wachten op vliegvelden tijdens hun reistochten naar de concertzalen. 'Connection' stond op de setlist in 1967, 1995 en 2006. Het nummer zou ook worden opgenomen door The Connection, Marble Phrogg, Ramblin' Jack Elliott, Montrose, Arlo Guthrie, Eddie and the Subtitles en Everclear.

05 She Smiled Sweetly (2:44)

Why do my thoughts loom so large on me?
They seem to stay for day after day.
And won't disappear, I've tried every way.
But she smiled sweetly.

'She Smiled Sweetly' werd opgenomen door Keith Richards, Mick Jagger en Charlie Watts, waarbij Richards gitaar, basgitaar, piano en orgel speelde. Volgens Jagger luisterde het liedje oorspronkelijk naar de titel 'He Smiled Sweetly', maar werd de titel door een ander aangepast. Een quasi-religieuze wals met Jack Nitzssche op piano.

06 Cool, Calm & Collected (4:17)

Well she's very wealthy, it's true.
So in that she is one up one you.
She's dressed all in red, white and blue.
And she always knows more than you do.

Ook 'Cool, Calm & Collected' werd nooit live uitgevoerd door The Rolling Stones. Jagger zou het nummer in een interview in 1967 omschrijven als een fijn stukje Britse ragtime. 'Cool, Calm & Collected' werd in zijn geheel opgenomen in Amerika.

Between The Buttons b

Kant B:
01 All Sold Out (2:17)

Why put this sadness inside of me?
Why be so matter of fact?
Why put this one bit of hope in me?
You sold me out and that's that.

Alweer een track die alleen in de studio werd uitgevoerd. De track had eerder een andere tekst en had als werktitel 'All Part Of The Act'. 'All Sold Out' klonk als een soort van voorstudie van de track 'Sing This All Together' dat later dit jaar op het volgende album zou verschijnen.

02 Please Go Home (3:17)

'Please Go Home' was een track die alleen op de Britse persing van Between The Buttons te vinden was. Het gegil op de achtergrond is van Shirley Watts, de vrouw van drummer Charlie. 'Please Go Home' werd nooit live uitgevoerd.

03 Who's Been Sleeping Here? (3:55)

What you say, girl.
You see what is wrong?
You must be joking.
You was led along.

But the butler, the baker.
The laughing cavalier.
Will tell me now.
Who's been sleeping here.

'Who's Been Sleeping Here?' werd nooit live uitgevoerd. Een fijn psychedelisch liedje die ook duidelijk werd geinspireerd door het toenmalige werk van Bob Dylan. 'Who's Been Sleeping Here?' was een duidelijke voorbode van het latere werk van de Stones op albums als Their Satanic Majesties Requests, Beggars Banquet en Exile On Main Street.

04 Complicated (3:15)

She looks so simple in her way.
She does the same thing every day.
But she's dedicated to having her own way.
She's very complicated.

'Complicated' is - u voelt hem vast al aankomen - nooit live uitgevoerd. Volgens Mick Jagger ging het nummer, dat in Amerika werd opgenomen, over de belevenissen met een groepie.

05 Miss Amanda Jones (2:48)

Down and down she goes.
Amanda Jones.
I said down and down and down and down.
She'd look really lovely at home.
Til somebody going to come up and ask her.
To live happily ever after.

Ook 'Miss Amanda Jones' was nimmer bij een concert van The Rolling Stones te horen. 'Miss Amanda Jones' ademt wel wat de sfeer van The Kinks en is ook het enige nummer op deze plaat waarin we de bluesroots van de Stones terug kunnen horen. 'Miss Amanda Jones' werd ook opgenomen door The Flamin' Groovies en the March Violets.

06 Something Happened to Me Yesterday (4:55)

Something very strange I hear you say.
You're talking in a most peculiar way.
But something really threw me.
Something oh so goody.
Something happened to me yesterday.

'Something Happened to Me Yesterday' was het eerste liedje van The Rolling Stones met Keith Richards als leadzanger. Het liedje werd al eens omschreven als een geslaagde LSD-trip. 'Something Happened to Me Yesterday' werd eveneens nooit live gespeeld. Jagger schreef het liedje nadat hij op de radio een reportage had gehoord over de bombardementen tijdens de oorlog in Viëtnam.