Een kijkje bij Banggood

5. Statistieken / feitjes / weetjes / de toekomst

 

Banggood heeft door de jaren heen behoorlijk wat naam gemaakt in Nederland en zo ook op FOK!. Waar het vooral in uitblinkt (waar andere shops wat op achterlopen) is de klantenservice die wordt geboden. Met Nederlands als voertaal worden alle problemen naar alle redelijkheid opgelost, en is de garantieafhandeling vaak nog beter voor elkaar dan menig Nederlands bedrijf.


Weetjes:

  • De naam 'Banggood' is vanzelfsprekend een samenvoeging van Bang en Good, twee woorden die positiviteit en kracht uitstralen. De dubbelzinnigheid van de naam is onder Chinezen totaal niet bekend, en zij hebben dan ook geen idee dat er in het buitenland nogal eens wordt gelachen om de naam. 
  • Per maand gaan er gemiddeld 40.000 pakketjes naar Nederland, waarmee we een plek in de top 3 van grootste afnemer van Europa hebben weten te bemachtigen. 
  • Nederlandse klanten zijn binnen Europa Banggood's grootste afnemers van bluetooth speakers (mede dankzij Shiznuts  ‘seal of approval’ op de Earson speaker). Iets om ook trots op te zijn: Nederland is één van de grootste afnemers van intieme producten
  • Customer service-medewerkers staan qua salaris onderaan in de rangorde, en  verdienen maandelijks ongeveer tussen de €320 en €450. Dit gaat dan vaak om meisjes die net van school komen en dus weinig/geen werkervaring hebben. Met dit salaris kunnen ze op fatsoenlijke wijze rondkomen.  

 

netherlans (Foto: rene90)

EU-warehouse

Waar we vaak op het forum horen dat ze nog wat achterlopen op het gebied van een goed gevuld EU-warehouse is dit iets waar ze zelf ook van op de hoogte zijn. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw EU-warehouse op het vaste land, dat het huidige leeglopende warehouse in Engeland gaat vervangen. In het nieuwe warehouse komen producten die interessant zijn om gelijk uit de EU te halen zodat je geen gedoe hebt met douanekosten. Denk hierbij aan smartphones, tablets, drones en eigenlijk alle populaire producten. Een mooi streven dus. 

Geen douanekosten

Bij producten waarbij je als verzendwijze kunt kiezen voor 'Priority Direct Mail' betaal je geen BTW of invoerrechten/kosten, als je deze verzendwijze selecteert. Er komen dan dus geen extra onverwachte kosten bij en je hoeft geen rekening te houden met de €22 grens. Momenteel is dit nog niet voor het complete assortiment beschikbaar, maar er wordt hard aan gewerkt om dat alsnog snel voor elkaar te krijgen. Wanneer het onverhoopt toch een keer gebeurt dat een klant hiermee te maken krijgt dan betaalt Banggood de extra kosten meteen terug.