De nabije toekomst voor World of Warcraft: Legion

World of Warcraft: Legion is al een tijdje uit en Blizzard heeft er meerdere malen op gehamerd dat we veel content kunnen verwachten voor de uitbreiding, waaronder tijdens het interview dat Fok! had met Luis Barriga op Gamescom. Gisteren tijdens een speciaal panel werd onthuld wat we de komende maanden voor Legion kunnen verwachten.

Patch 7.1.5

Patch 7.1.5 wordt een kleine patch tussen 7.1 (de huidige patch van Legion) en 7.2. Volgens presentator en ontwikkelaar Ian Hazzikostas moet dit ervoor zorgen dat er een constante stroom is van nieuwe content die niet ingrijpende veranderingen heeft op het verhaal maar er voor zorgt dat er wat te doen blijft in de game. De grootste feature voor 7.1.5 is dat de dungeons uit Mists of Pandaria aan de timewalking-dungeons worden toegevoegd, waarbij dungeons en hun loot omhoog geschaald worden naar level 110. Ook de Brawler's guild komt terug met nieuwe bazen, inclusief 'bazen' die met meerdere spelers geveld moeten worden. Het zou dus goed kunnen dat je straks met drie spelers of meer in de ring gegooid wordt. Blade's Edge Arena krijgt ook een visuele update, inclusief de toevoeging van een ogre-commentator.

Patch1
Ook kunnen we micro-holidays verwachten, die veel lijken op de bekende seizoensevenementen zoals Hallow's  End en Winter Veil, maar die slechts enkele dagen in plaats van pakweg een week. Voorbeelden die Hazzikostas noemde was Ahn'Qiraj remembrance day dat plaatsvindt op 22 januari (de dag dat de Ahn'Qiraj raid opende voor spelers) en volunteer guard day, waarbij spelers voor een dagje een wacht kunnen zijn in een stad. Als laatste kunnen we kleine veranderingen met betrekking tot balance verwachten zoals talents herwerken die niet gebruikt worden, secondary stats zoals haste en critical strike opnieuw bekijken en de rotation van classes verbeteren.

Patch 7.2

7.2 is waar de echt grote toevoegingen om de hoek komen kijken. De patch gaat The Tomb of Sargeras heten, en zoals verwacht keren we terug naar de Broken Shore voor een tweede invasie om daar het portaal van de Burning Legion te verzegelen. Tijdens de tweede invasie op de Broken Shore komen de classes na gesplitst te zijn in hun class order hall opnieuw bijeen om een nieuwe factie te vormen: the armies of Legionfall. Het is aan jouw de taak om een basis op te zetten op de broken shore waarbij je drie gebouwen kan upgraden. Hoe hoger de upgrade, hoe meer dingen je vrijspeelt, zoals nieuwe world quests.

Patch2
Ook komen er nieuwe artefact traits, alsmede een gouden trait, en tevens komt er een nieuwe uitdagende questline die het verhaal rond je artefact moet afsluiten. De beloning is een nieuwe hidden appearance, één voor elk artefact. En nu we het toch over classes hebben: flying op de broken isles is beschikbaar vanaf patch 7.2, en als je de verhaallijn op de broken shore voltooitdan krijg je een unieke mount voor je class. Elke mount is in staat om te vliegen en er zitten een aantal toffe bij, zoals een raaf voor rogues en een uil voor priests. Bekijk alle class mounts hieronder in het filmpje.

Buiten de Broken Shore om zal de Burning Legion alles op alles zetten om de Broken Isles onder de voet te lopen en lanceert invasies in Aszuna, Highmountain, Stormheim en Val'Sharah, vergelijkbaar met de invasies voor de release van World of Warcraft: Legion. Wanneer de Burning Legion een aanval inzet verdwijnen alle huidige world quests, maar wanneer je de invasie afslaat telt het wel mee voor je emissary quest.

Een nieuwe patch betekent vaak ook een nieuwe raid, en the Tomb of Sargeras vormt daar geen uitzondering op. Spelers dalen af in de tombe en krijgen het daar aan de stok met negen bazen, onder wie Kil'Jaeden, een van de leiders van de Burning Legion. Ook wordt er een nieuwe dungeon toegevoegd die zich ook in de tombe van Sargeras afspeelt, genaamd de Cathedral of Eternal Night. Wat betreft de oudere dungeons: Court of Stars en the Arcway in Suramar plus Return to Karazhan, die nu alleen nog een mythic-moeilijksheidgraad hebben, krijgen een heroic-versie voor de meer casual spelers, en Return to Karazhan wordt beschikbaar gemaakt in mythic+. De dungeon wordt opgedeeld in twee secties zodat het niet te lang wordt.

We zagen brawls al terugkomen in Hearthstone, Heroes of the Storm en Overwatch, en ook World of Warcraft ontkomt er niet aan. PvPers krijgen ook wat nieuwe content in de vorm van PvP brawls, waarbij bestaande battlegrounds en arena's worden opgeschud. Voorbeelden zijn arena-potjes van 15 tegen 15 (en waarbij je dus met de benen naar buiten hangt), een winterversie van Arathi Basin waarbij je zicht slechter wordt en een battleground waarbij je de hele tijd op een ram zit. PvPers kunnen dus een aantal knotsgekke modi verwachten naast hun huidige battleground- en arenaroutine.

 Patch3
Wat komt daarna?

Uiteraard zullen we aan het einde van patch 7.2 de tombe van Sargeras verzegelen waardoor de invasie gestopt wordt (dat is het hele doel van de raid), maar volgens Hazzikostas houdt Legion daar niet bij op. Patch 7.25 is al in de maak en zonder al te veel weg te geven hintte hij dat spelers zich op kunnen maken voor een trip naar Argus, de thuiswereld van de Draenei voordat het overgenomen werd door de Burning Legion.

Patch 7.15 komt direct op de PTR na Blizzcon en een release is ook niet ver weg. Voor patch 7.2 moeten we wat langer wachten, alhoewel de patch direct op de PTR komt nadat patch 7.15 gelanceerd is.