Vijf gametips voor de maand oktober

4. Gears of War 4

Op 11 oktober kunnen fans eindelijk aan de slag met het langverwachte vierde deel van Gears of War. Het is dit keer de zoon van de legendarische Marcus Fenix die het samen met twee COG-collega's opneemt tegen allerlei nieuw gespuis.

Gears of War 4 speelt zich zo'n 25 jaar na deel drie af en ondanks dat het grootste gevaar geweken lijkt, is de populatie van Sera ernstig afgenomen. Veel gameplayelementen keren terug uit de oude Gears-games, maar er zijn ook genoeg vernieuwingen. Mensen die de bèta eerder dit jaar al even gespeeld hebben, konden kennismaken met de combat knife, waarmee je bijvoorbeeld executies kunt uitvoeren op vijanden die zich achter een cover bevinden, door ze er overheen te trekken. 

Uiteraard zijn er weer een heleboel nieuwe wapens en is er een grote focus op shock-weapons. In Gears 4 is ook een boel aandacht besteed aan het weer. Zo zal je niet zelden moeten knokken in enorme windstormen die het speelveld flink beïnvloeden. Ook de multiplayer is voorzien van allerlei verbeteringen en met Horde 3.0 komt de fan-favoriete gamemodus ook terug met talloze vernieuwingen en meer vrijheid.

Gears of War 4 verschijnt op 11 oktober als Play Anywhere-titel, en is dus na (digitale) aanschaf speelbaar op zowel Xbox One als PC.