Vijf gametips voor de maand oktober

3. Dragon Ball Xenoverse 2

In Dragon Ball Xenoverse 2 wordt de geschiedenis zelf aangevallen door slechteriken van alternatieve tijdslijnen. Jij bent een Time Patroller die je zelf mag creëren. Jij bewaakt de tijd en moet samen met andere Time Patrollers zoals Trunk de geschiedenis veilig stellen. De hub van Dragon Ball Xenoverse 2 is zeven keer zo groot gemaakt. Toki Toki City uit het origineel lijkt op een klein dorpje als je het vergelijkt met Cotton City uit dit deel. Er zijn meer locaties in de stad te vinden, meer quests, meer bekende personages en je mag met driehonderd man in Cotton City rondlopen, vliegen of hoveren.

Nieuw zijn de 'expert missies'. Dit zijn de lastigere missies in Dragon Ball Xenoverse 2 die je met maximaal vijf anderen online of offline kunt tackelen. Helaas, niet met vijf andere menselijke spelers, maar aangevuld met NPC's. Deze missies vragen wat meer dan wat buttonbashing, je hebt een strategie en teamwork nodig om deze bazen te verslaan. De missie kan ook tijdens het spelen veranderen, zodat je moet aanpassen aan de nieuwe omstandigheden of win-condities.

Op Gamescom mocht ik al even met de game aan de slag, om bij Bandai Namco in Tokio eindelijk eens van de Expert Mission te mogen proeven. Dragon Ball Xenoverse 2 speelt soepel, de stamina-meter van je tegenstander kun je verpesten, kortom, het voelt wat eerlijker aan dan het vorige deel. Daar bleven de tegenstanders teleporteren, maar daar kun je nu zelf een stokje voor steken. Dragon Ball Xenoverse 2 komt 28 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.