Vijf gametips voor de maand juni

3. Mirror's Edge Catalyst

Vanaf 9 juni kunnen gamers aan de slag met Mirror's Edge Catalyst. De nieuwe parkourgame, wat eigenlijk noch een prequel noch een sequel noch een reboot is, lijkt op het eerste gezicht veel op het eerste deel maar doet toch een aantal zaken wezenlijk anders.

Mirror's Edge Catalyst draait op de indrukwekkende Frostbite 3-engine, een flinke stap vooruit ten opzichte van de oudere Unreal Engine 3 uit het eerste deel. Verder is er niet langer sprake van een lineaire route van A naar B, maar speelt Catalyst zich af in een openwereld-versie van de semi-futuristische glazen stad waarin de games zich afspelen. Het vermelden waard hierbij is dat ontwikkelaar DICE beloofd heeft dat er geen laadschermen in de game zitten en de open stad dus zonder vertragingen voor je voeten ligt.

Minstens zo noemenswaardig is het feit dat vuurwapens volledig uit de game zijn gehaald. Althans, voor hoofdpersoon Faith, de vijanden zijn uiteraard tot de tanden toe bewapend. In plaats van de sporadische momenten van het eerste deel waarin je geweren leeg kon schieten, is het combat-element verschoven naar uitsluitend een verlengde van Faiths beweging. Tijdens het parkouren wordt een focus mode geactiveerd waarmee Faith onder andere kogels kan ontwijken en melee-finishers kan uitvoeren op vijandelijk gespuis.

Mirror's Edge Catalyst is vanaf volgende week donderdag te spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc.