Vijf gametips voor de maand juni

2. One Piece Burning Blood

Als fan van fighting games en One Piece kan ik niet anders dan uitkijken naar One Piece Burning Blood. Het spel bevat een enorm roster met natuurlijk de Straw hats zelf, maar ook minder bekende personages uit de serie. In Burning Blood ga je dit keer niet alle verhaallijnen uit de serie langs, maar ervaar je alleen de gebeurtenissen rondom Marineford, waar Ace terecht gesteld wordt. Luffy wil hem redden, maar de kenners weten hoe dat afloopt. Het is een van de keerpunten in het grote verhaal van One Piece.

Ontwikkelaar Spike Chunsoft heeft dit hoofdstuk helemaal uitgebreid door het te ervaren met verschillende personages. Natuurlijk zien we alles door de ogen van Luffy, maar waar waren DoFlamingo, Aokiji of Marshall D. Teach in die hele periode en wat deden zij? Een interessante invalshoek dus, en als dit aanslaat zullen we vast meer delen zien waar een hoofdstuk uitgelicht wordt. Niet dat de spellen zoals One Piece: Pirate Warriors 1 en 3 slecht waren, maar deze vlogen langs alle gebeurtenissen, dus als je geen voorkennis had heb je echt amper een idee wie wat was en waarom.

One Piece Burning Blood is nog steeds fanservice, maar wel een uitgebreide. Naast de verhaalmodus kun je ook online vechten en speciale gevechten doen om wanted-posters en ingame valuta, Beli, te verzamelen. Met meer dan veertig personages, assists, combo's en andere strategieën is er genoeg te leren. Hoe gebalanceerd het allemaal is zijn we aan het uitzoeken, maar als het goed gedaan is hebben we een soort Marvel vs Capcom-gameplay met One Piece-personages.