Volwaardige games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Square-Enix

Square-Enix staat voor kwaliteit. Chrono TriggerFinal Fantasy, Dragon Quest, Kingdom Hearts en ga maar door. De lijst van toffe titels is groot, maar steeds meer hiervan is ook beschikbaar voor mobiele apparaten. Verwacht geen Final Fantasy XV, maar oudere titels. Maak van je smartphone of tablet een nostalgie-apparaat en geniet.

Een aantal van de grootste en beste RPG's allertijden is dankzij Square-Enix ook beschikbaar voor mobiele apparaten. Chrono Trigger, de eerste delen van Final Fantasy en Dragon Quest, maar ook Secret of Mana en meer. De kwaliteit is zelfs in 2016 niet te ontkennen en elke fan van RPG's zou deze games gespeeld moeten hebben. De games zijn simpelweg briljant, pure meesterwerken.

Maar ook andere IP's krijgen steeds meer aandacht van Square-Enix. Denk aan het zeer vermakelijke Hitman: Sniper en Lara Croft GO, wat compleet nieuwe en originele titels zijn voor mobiele apparaten. Uiteraard kun je ook ouderwets genieten van Tomb Raider I en II. Uiteraard zijn deze games lichtelijk verouderd en trekt het lang niet iedereen aan, maar dat is het mooie van leven in 2016: de portfolio van ontwikkelaars is tegenwoordig zo groot voor mobiele apparaten dat er voor iedereen wel wat leuks te vinden is. Kijk maar eens naar deze lijst, gegarandeerd vind je er wel een paar titels tussen die je leuk gaat vinden.

Zo zijn er nog veel meer ontwikkelaars die mobiele apparaten steeds serieuzer gaan nemen. Ze moeten ook wel, er zijn immers meer smartphones en tablets in omloop dan consoles. Zelfs het enigszins terughoudende Nintendo heeft een aantal games in ontwikkeling, waarvan de eerste in maart van dit jaar beschikbaar komt. Populaire developers en populaire franchises komen naar smartphones en tablets. De enige echte drempel die men nog moet overkomen is het daadwerkelijk willen gamen met touch op een kleiner scherm. Aan de kwaliteit ligt het in ieder geval al tijden niet meer.

Square-Enix titels vind je hier voor iOS en hier voor Android.