Volwaardige games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

3. Telltale Games

Het is nog altijd een beetje grijs gebied: zijn de spellen van Telltale Games daadwerkelijk games of meer interactieve verhalen? Hoe je het ook bekijkt of benoemd, de kwaliteit van de spellen valt niet te ontkennen. Ze zijn ook beschikbaar voor mobiele apparaten en zeker de moeite om te spelen.

Geloof je me niet? Neem dan eens een kijkje op metacritic. De games scoren gemiddeld makkelijk rond de 8,0 met uitschieters naar boven. Wanneer je deze cijfers haalt, tezamen met algemene lof onder de gaming-community, dan heb je het goed voor elkaar. Het helpt natuurlijk dat Telltale Games kan werken met al bestaande en bekende franchises, zoals The Walking Dead, Borderlands en Game of Thrones, maar dat doet verder niets af aan de kwaliteit.

De games zijn makkelijk om op te pakken, maar vaak moeilijk om weer neer te leggen. Je wordt opgezogen in de charmante werelden met leuke personages, mooie omgevingen en vaak erg veel herkenning. Zijn de games moeilijk? Nee. Zijn ze ontzettend lang? Ook niet. Is er veel gameplay? Valt reuze mee. Toch is er een bepaalde magie aanwezig en die is voornamelijk te vinden in het verhaal. De invloed die jij als speler hebt. De drang om dingen opnieuw te spelen, puur om te kijken hoe het allemaal uitpakt met die andere keuze.

Daar draait het namelijk om: keuzes maken. Je voelt je als speler verantwoordelijk voor wat er gebeurt, alsof de gebeurtenissen veel minder vaststaan dan in andere games. Dat geeft een mooi gevoel mee, waardoor je meer verbondenheid voelt met de personages. Dit samen genomen met het feit dat de episodische opzet perfect werkt met mobiele apparaten zorgt voor mooie en unieke ervaringen.

Ben je nog niet bekend met de speelwijze? Bekijk dan eens een aantal trailers hieronder. Ben je wel bekend met de speelwijze, maar heb je nog niet alle verhalen van Telltale Games gespeeld? Speel er dan eens één op een mobiel apparaat als je het hebt en laat je verrassen.

Spellen van Telltale Games zijn hier te vinden voor iOS en hier voor Android.