Sportjaar 2015: januari & februari

2. PDC WK Darts

In januari viel de beslissing bij het WK darts op de PDC. Op 1 en 2 januari werden de kwartfinales gespeeld met daarin drie Nederlanders. Michael van Gerwen wist met 5-2 Robert Thornton te verslaan en Raymond van Barneveld won met 5-4 van Stephen Bunting. Vincent van der Voort moest zijn meerdere erkennen in Phil Taylor, de Nederlander had kansjes maar verloor uiteindelijk met 5-3.

Na de wedstrijd tussen Bunting en Van Barneveld hield de Nederlander een speech waarbij hij zijn oponent vol bewondering toesprak (Pro Shots / Action Images)
Na de wedstrijd tussen Bunting en Van Barneveld hield de Nederlander een speech waarbij hij zijn opponent vol bewondering toesprak (Pro Shots / Action Images)

Met de kans op een Nederlandse finale namen onze landgenoten het op tegen Gary Anderson en Taylor. Van Gerwen kon zijn status als topfavoriet niet waarmaken en moest met 6-3 zijn meerdere erkennen in Anderson. In de andere halve finale werd de klassieker Van Barneveld tegen Taylor gespeeld. De Engelsman was duidelijk de betere en schoof Barney met 6-2 aan de kant.

De finale tussen Anderson en Taylor ging tot het gaatje. Pas in de dertiende en laatste set viel de beslissing. Uiteindelijk trok de Schot Anderson aan het langste eind met 7-6. Voor Anderson was het zijn eerste wereldtitel. Met de overwinning kon hij ook 250.000 pond bijschrijven op zijn rekening.

Wereldkampioen Anderson met de bijbehorende trofee (Pro Shots / Action Images)
Wereldkampioen Anderson met de bijbehorende trofee (Pro Shots / Action Images)