Vijf gametips voor de maand september

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain begint ondertussen een soapserie te worden die zijn weerga niet kent. Eerst het gezeik rondom Hideo Kojima, daarna probleempjes met Metal Gear Solid Online en ook nog eens met het leveren van de Collectors Editie. En als klap op de vuurpijl verkochten winkeliers massaal de game eerder dan 1 september.

Maar hoe ze het geflikt hebben, daar gaan nog boeken over volgeschreven worden. De eerste lading reviews bestaat uit bijna alleen maar tienen en hier en daar wordt al gesuggereerd dat Metal Gear Solid V wel eens kans maakt op de GOTY-titel van dit jaar.

En ja, de game heeft alle potentie die een GOTY-game nodig heeft. Een toffe verhaallijn, de volledige vrijheid hoe je missies aanpakt en dan kan je ook nog je vrienden lastigvallen door alles wat los en vast zit te jatten in hun Motherbase. Het is alleen jammer dat wij nu zeker weten dat dit het laatste deel van de serie wordt. Of heeft Kojima nog wat trucs in zijn trukendoos?

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is te koop vanaf 1 september voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en pc.