Vijf gametips voor de maand augustus

5. Beyond Eyes

Als blind tienjarig meisje op zoek naar je kat. Klinkt misschien niet meteen als het meest aanlokkende gameconcept dat je ooit gehoord hebt, maar het is wel uniek in zijn soort. In Beyond Eyes speel je als de tienjarige Rae en moet je je een weg banen door een mysterieuze en kleurrijke wereld.

Beyond Eyes wordt ontwikkeld door een nieuwe Nederlandse studio genaamd Tiger & Squid, die bij de ontwikkeling gesteund wordt door Team 17, bekend van de Worms-games. In de game ben je vooral op je overige zintuigen aangewezen: je dient bijvoorbeeld via geluiden te achterhalen of de kust veilig is of niet, bijvoorbeeld het geluid van verkeer om een weg over te steken. Zo verandert de wereld om je heen terwijl je speelt: je denkt een fontein te horen maar bij nadere inspectie blijkt het een lekkende rioolbuis te zijn. 

Beyond Eyes was ook al te zien tijdens de persconferentie van Microsoft op afgelopen E3. Bekijk de trailer van toen hieronder nog even. De kleurrijke avonturengame moet uitkomen voor Xbox One, PlayStation 4, Windows, Linux en Mac OS X.