FOK! games en de hoogte- en dieptepunten van E3

StefanW

Hoogtepunt 1:

Total War: Warhammer.  Wat ik gezien heb, is nog maar een pre-alpha build, maar de ontwikkelmeneer die naast me zat keek mij heel raar aan toen ik mijn portemonnee aan hem gaf en vroeg: "Can I pre-order?" Geloof me, de grootsheid van Total War en de lore van Warhammer gaat een schitterende combinatie worden.

Hoogtepunt 2:

Guitar Hero Live. Ik ben al jaren Guitar Hero-fan en was dus bij voorbaat al blij dat de game een comeback gaat maken. Met het nieuwe speelsysteem via Guitar Hero TV en de nieuwe controller in de vorm van een aangepaste gitaar gaat dit heel tof worden.

Hoogtepunt 3:

LEGO Dimensions. Ik ben altijd al heel geïnteresseerd geweest in de 'strijd om de kinderzieltjes' tussen Disney Infinity en Skylanders. Ik heb ze ook allebei weer gezien deze E3, maar ook de nieuwe concurrent LEGO Dimensions. Wat Warner Bros. met deze game heeft weten te creëren gaat een hele mooie strijd opleveren in wat nu een driehoeksgevecht is geworden.

Dieptepunt:

Als iemand die op de beursvloer heeft gelopen, kan ik zeggen dat er qua games eigenlijk geen dieptepunten zijn. De minste games die ik heb gezien waren nog steeds gewoon hele nette games. Als je het dan over dieptepunten hebt staan voor mij de persconferentie van EA en de Nintendo Direct wel heel dik bovenaan. Als je aan de ene kant als enige memorabele moment hebt dat er een oud-topvoetballer van 124 op je podium staat, dan is er iets goed mis. Wat Nintendo betreft, het feit dat zij zelf al excuses hebben gemaakt voor deze E3 zegt genoeg.

Nintendogif