FOK! games en de hoogte- en dieptepunten van E3

2dope

Hoogtepunt 1:

Er zijn op gebied van games twee absolute hoogtepunten die deze E3 centraal staan voor mij en dat zijn Fallout 4 en Dark Souls III. Deze twee meesterlijke titels zijn voor mij alleen al genoeg om E3 2015 een succes te noemen. Fallout 4 ziet er vertrouwd doch verbeterd uit en de eerste geluiden die ik hoor van Todd Howard over zwaar verbeterde gunplay en minder 'clunky' beweging doen mij deugd. Daarnaast blijkt Miyazaki wederom aan het roer te staan bij Dark Souls III dus eigenlijk is al het andere alleen maar mooi meegenomen.

Hoogtepunt 2:

Een ander persoonlijk hoogtepunt voor mij is meer in het algemeen en heeft betrekking op nieuw aangekondigde IP's. Natuurlijk ben ik blij met een nieuwe Gears of War en een nieuwe Hitman, maar de ècht nieuwe titels hebben mij meer dan aangenaam verrast. Met als koplopers Horizon: Zero Dawn en For Honor. Zelfs Unravel, een game die me qua genre niet meteen aan zou spreken, heeft een hele goede indruk achtergelaten.

Dieptepunt:

Sprake van een dieptepunt was er niet echt, maar er waren wel dingen die mij minder aanspraken. Als ik een keuze zou moeten maken zou ik Square Enix noemen. Dat heeft te maken met het feit dat veel van hun IP's mij simpelweg niet liggen. Ik vind Kingdom Hearts een kutfranchise en ook Final Fantasy kan me niet bekoren (yeah yeah, sue me). Toch kwamen ze met veel tofs, zoals daar is natuurlijk de nieuwe Deus Ex, Hitman en Tomb Raider. Dus nee, een dikke verliezer zit er wat mij betreft niet tussen.

Uiteindelijk was qua 'kampen' het Microsoft-kamp de winnaar voor mij. Naast een boel heugelijk Xbox One-gamenieuws, kwamen zij met heel veel tofs voor de console zelf, zoals backward compatability, de mogelijkheid voor mods, een nieuwe elite-controller en indrukwekkende beelden van de HoLoLens.