FOK! games en de hoogte- en dieptepunten van E3

Noppie2000

Hoogtepunt 1:

De Nintendo World Championships. Voor mij was de E3 al op zijn hoogtepunt, nog voordat Bethesda haar E3-persconferentie hield. De Nintendo World Championships waren een genot om naar te kijken en deden alles wat het moest. Enthousiasme voor Nintendo creëren, een verassingaankondiging of twee, veel Nintendo-klassiekers en de perfecte re-introductie van Super Mario Maker. Voor het eerst in 25 jaar waren de Championships er weer en ik kan alleen maar hopen dat dit evenement weer jaarlijks gaat plaats vinden. 

Hoogtepunt 2:

Als tweede hoogtepunt kan ik een inkoppertje pakken: Final Fantasy 7, Fallout 4, Gears of War 4, Horizon: Zero Dawn en ga maar door. Er was echter één game die onverwachts bij me is blijven hangen en me een nostalgisch gevoel bezorgde: Sea of Thieves. Sea of Thieves is een Microsoft-exclusive waarin je speelt in een piratenwereld. De kleuren waren fel, de muziek heerlijk en de opbouw van de trailer maakte gelukkig. De game voelde weer als Rare en dat is een tijd geleden. Als deze game goed wordt uitgewerkt en alle elementen uit de game daadwerkelijk terugkomen, dan wordt dit een dijk van een game.


Dieptepunt:

De Nintendo Direct. Het spijt me dit te moeten zeggen, maar de Direct miste gewoon een grote titel of twee. Er komen zeker leuke nieuwe titels aan, zoals Mario & Luigi: Paper Jam en al langer bekende titels, zoals Super Mario Maker, Xenoblade en meer, maar qua nieuwe aankondigingen viel het tegen. We kregen wat we wilden, maar niet hoe we het wilden. Nieuwe Metroid? Ja, maar dan multiplayer op 3DS. Animal Crossing voor Wii U? Ja, maar dan wel als bordspel zonder minigames. Het is het allemaal net niet en dat gevoel is naderhand ook blijven hangen: net niet.