Informatique Gaming Days

Dit jaar was het de tweede keer dat de Informatique Gaming Days werden georganiseerd. De eerste editie was een doorslaand succes, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Informatique heeft dit jaar voor een iets andere opzet gekozen.

Informatique is een gerenommeerde winkel voor computerapparatuur. Dat een winkel een gamebeurs organiseert, is tamelijk uniek. Het evenement is laagdrempelig gehouden en is dan ook geheel gratis. Tevens waren er veel acties waarbij je leuke prijzen kon winnen. Bij de McDonald's aan de overkant kon iedere bezoeker een gratis frietje halen.

Magazijn

Het evenement wordt gehouden in het magazijn van Informatique. Een hele originele locatie dat het een leuk rauw tintje geeft.

DJ op Hoofdpodium

Uiteraard was er weer een dj die een goede sfeer kon creëren en een mc die de boel vrolijk aan elkaar kletste.

Rad van MSI

MSI had een groot Rad van Fortuin meegenomen, dat sommigen herkenden van FirstLook. Hier kon je een prijsje winnen. Omdat het een winkel betreft, waren er veel producten tentoongespreid. Hier en daar waren er fabrikanten die achtergrondinformatie gaven over hun nieuwste producten.

David Harms van DusDavid

Er waren bekende YouTubers uitgenodigd die handtekeningen uitdeelden en waartegen je kon gamen. Aanwezig waren David Harms van DusDavidGames, Lars van Schaik van VakoGames en Vincent Dik van TheDutchTerms.

Handtekening

Dit jaar was er een bar waar je drinken kon kopen voor slechts één euro. Er was ook een extra ruimte betrokken bij de opzet. Hier kon je Titanfall en Hearthstone spelen. Er was sowieso meer gelegenheid voor de gasten om zelf te gamen. FPS-games waren goed vertegenwoordigd met Call of Duty: Advanced Warfare, Titanfall, Wolfenstein en Counter Strike.

Serieus LoL

Daarnaast was er ook Minecraft op het hoofdpodium, een League of Legends- toernooi, Watch_Dogs, The Evil Within en FIFA 15 om maar een paar games te noemen.

Grid Autosport

Grid Autosport concentratie

Racen kon ook met een stuur op een groot scherm. De hoofdprijs was Grid Autosport. Er waren lange rijen, onder andere om te kunnen gamen op het hoofdpodium, te racen voor Grid Autosport en voor de Oculus Rift.

Oculus Rift achtbaan

Oculus Rift racen Project Cars

Met de Oculus Rift DK2 kon je een virtuele achtbaanrit maken en racefans hadden ook de mogelijkheid om Project Cars te checken. Helaas werd de Oculus Rift niet gekalibreerd, dus was het beeld voor mij erg wazig. Daarnaast was de opstelling erg gammel, zodat de pedalen steeds verder onder je vandaan schoven.

Charlotte

De grootste hit van de zaterdag was ongetwijfeld Charlotte van Brabander. In een Counter-Strike: Global Offensive Shoot Out kon je proberen haar tien keer overhoop te knallen. Als dat je lukte kreeg je Call of Duty: Advanced Warfare.

Charlotte in actie

Dat plezier was maar weinig bezoekers gegund. Tussen de headshots door had ze gewoon tijd om nog even wat te appen, terwijl haar vertwijfelde tegenstanders zich nog beduusd afvroegen hoe zij hun had geraakt. De rij om tegen haar te mogen spelen, was indrukwekkend lang.

Hoofdpodium

Ik vond deze opzet minder geslaagd dan die van vorig jaar. Het was warm. Heel warm. Er waren veel kinderen onder begeleiding van hun moeder die ongestoord 16+ games speelden. Leuk voor de kinderen, maar is dat wel de bedoeling op een gamebeurs? Vorig jaar waren er boothbabes voor de heren en stoere AirSoft-soldaten voor de dames. Nu dus niet.

3 schermpjes

Het grootste gemis vond ik wel dat er geen echt nieuwe games waren. Zelfs geen indies. Alles wat je kon spelen was reeds uitgekomen en had ik dus al gezien. De meeste producten die werden getoond waren niet echt nieuw, zoals een My Cloud van Western Digital. De Kingston MobileLite Wireless G2 is een leuke innovatie, maar ik had graag meer hiervan gezien.

Evil Within

Wolfenstein bij de MSI-stand draaide met verschrikkelijk veel screen tearing met een Nvidia GTX 970. Op aandringen van ons werd hiernaar gekeken. Wat bleek: de instellingen stonden verkeerd. Geen goede manier om je product aan te prijzen.

Leuk bakkie

De Informatique Gaming Days hebben hun draai nog niet gevonden. Dat komt wel goed, zolang ze niet op andere events willen lijken en meer gebruik maken van hun sterke kanten. We zijn zeer benieuwd wat er volgend jaar op het programma staat.