Wishlist E3 2014 Deel 3

FOK!games is deze week in Los Angeles om het gekkenhuis dat E3 heet mee te maken. Vanavond barst het dan eindelijk los. Naar welke games kijken wij zelf uit?

FOK! E3

UsericonFathom

Ik heb de PlayStation 4 nu sinds de release en er zijn best een paar aardige games op uitgekomen, maar het echte werk moet nog beginnen. Met alle games die nu al naar 2015 verschoven zijn, ben ik erg nieuwsgierig wat Sony dit jaar nog voor ons in petto heeft. The Division, Destiny, EA Sports UFC, Dragon Age: Inquisition, Assassin's Creed: Unity en Batman: Arkham Knight zijn de games voor PlayStation 4 waarvan ik meer hoop te zien op de E3.

Naast de PlayStation 4 ben ik ook altijd bezig met games voor pc. Civilization: Beyond Earth en Project Eternity zijn twee games waarvan ik hoop dat ze wat aandacht zullen krijgen. Verder laat ik me op pc-gebied verrassen.

De E3 van dit jaar zal wel weer een festijn worden van mooie filmpjes van games die voorlopig niet komen. Ik hoop echt dat ik het fout heb, maar ik ben bang dan dit de trend zal worden. Desalniettemin verheug ik me erg op de E3 en de mooie discussies die weer losbarsten na afloop.

UsericonStefanW

Het klinkt heel stom, maar dit jaar zit ik eigenlijk helemaal niet te wachten op grote aankondigingen en briljant uitziende nieuwe IP's. Nee, er zijn in 2014 eigenlijk maar twee games die mij heel lang hebben beziggehouden en dat nog steeds doen. NBA 2K14 en South Park: The Stick of Truth. Doe mij deze E3 maar gewoon van allebei een nieuw deel dat nog beter is dan het vorige.

NBA heeft mij als enige game tot nu toe bewezen wat de kracht van mijn PlayStation 4 is. Daarbij genomen dat het een briljante game is qua gameplay en opbouw van met name de MyCareer-modus, doe mij dan maar gewoon 2K15. South Park heeft voor mij alle verwachtingen waargemaakt die de vorige E3, waar ik zelf aanwezig was, mij gaf. Geen sparkling graphics, maar een gameplay die uitdagend is en een verhaal waarbij ik van begin tot eind krom lag van het lachen.

Natuurlijk houd ik al die 'unannounced titles' wel in de gaten, maar het meest hoop ik dat een nieuwe NBA 2K en South Park worden aangekondigd.

UsericonNezhi

Waar ik écht naar uitkijk is een vervolg op Dishonored. Een game met zoveel sfeer, fantastische muziek en een meeslepend verhaal, daar wil ik meer van. Voeg daar ook nog de lekkere gameplay bij en je hebt, wat mij betreft, een topgame. Al toen ik de 'aankondiging' voor de aankomende E3 zag, maakte ik een denkbeeldig sprongetje van geluk (helaas was mijn 'geluk' snel over nadat ik zag dat het waarschijnlijk een fotosoep is).

Een terugkeer naar Dunwall zou geweldig zijn, maar er zijn genoeg andere mogelijke locaties waar we weer als stille moordenaar (of Rambo) naartoe kunnen gaan. Een bezoekje aan alle eilanden binnen het Empire of misschien toch het continent Pandyssia, wie weet. In Dishonored hebben we nog maar een klein deel van de grimmige wereld gezien.

Komt Dishonored niet? Dan is het hopen op een nieuwe IP die de aandacht trekt in de wervelstorm van aankondigingen op de E3.